eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: YouTube/This Is Anfield

Jürgen Klopp: fogalmam sincs, hogyan csinálja a Manchester United

A vezetőedző védelmébe vette klubját, az FC Liverpoolt azután, hogy az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának többi csapatához képest szerényen költekeztek a nyáron.

"Mindannyian tudjuk, mi a helyzet a Chelsea-nél, a Manchester Citynél, vagy éppen a PSG-nél, amit a Manchester United csinál, azt pedig nem tudom, hogyan csinálja" - utalt azokra az együttesekre a német szakember, akik a pénzügyi fair play szabályozásai ellenére is több sztárjátékost szerződtettek a nyáron.

"Nekünk megvan a magunk útja, ami nem változott, mióta itt vagyok. Csak annyi pénzt költhetünk, amennyi bevételünk van, de soha nem lepett meg a riválisaink pénzügyi ereje. Elég régóta vagyok az országban ahhoz, hogy tudjam, mindig megtalálják a módot az ilyen jellegű ügyletekre" - fogalmazott Klopp.

A mostani nyáron a címvédő City Premier League-rekordot jelentő összegért, 100 millió fontért szerződtette az Aston Villától a válogatott Jack Grealish-t, a Chelsea 97,5 millió fontot fizetett az olasz Internazionalénak a belga Romelu Lukakuért, míg a United a Borussia Dortmundnak utalt 85 millió fontot az angol válogatott Jadon Sanchóért. Ezzel szemben a Liverpool "csak" a 34 millió fontba kerülő, RB Leipzigtől megszerzett 22 éves Ibrahima Konatéval erősített.

"A nyár mindig ugyanolyan: az emberek azt gondolják, hogy ha nem igazolsz, akkor nem dolgozol. Együtt tartottuk a csapatot, és ha valaki igazi Liverpool-szurkoló, akkor örül az elmúlt hetek híreinek" - fogalmazott Klopp a szerződését meghosszabbító Alissonra, Trent Alexander-Arnoldra, Fabinhóra és Virgil van Dijkra utalva.

A 2020-ban bajnok Vörösök szombaton az újonc Norwich City ellen kezdik a Premier League új szezonját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×