eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter/WR12/Nextgen-Auto.com

Hosszú idő után távozott a Renault motorfőnöke

Az Alpine megerősítette a motorfejlesztést irányító vezető távozásáról szóló értesülést.

Július elején elhagyta a Renault-t a motorfejlesztést irányító Rémi Taffin, erősítette meg a Reuters hírügynökség értesülését az Alpine szóvivője. Utódjának személye egyelőre nem ismert. A döntés hivatalosan közös megegyezéssel született, Taffin valószínűleg most a felmondási idejét tölti - írta az Origo.

Nem is a távozás hírének van jelentősége, hiszen a 2020-ban beugró pályaként debütált, a száguldó cirkuszt idén ismét befogadó Portimão-ban rendezett Portugál Nagydíj, vagyis április legvége óta Taffin nem utazik a versenyekre, a francia sajtó már megszellőztette, hogy elküldik. A kérdés inkább az, hogy hová igazol.

Várhatóan lesz igény a szolgálataira, hiszen a Red Bull új motorgyára és az Aston Martin is tapasztalt mérnököket keres.

Az Origo emlékeztet, hogy a Renault nem ért el komoly sikereket a turbós hibrid erőforrások bevezetése óta, a gyártó fokozatosan elvesztette az ügyfeleit, amelyek vagy csődbe mentek vagy elpártoltak tőlük. A Red Bullal nagy viharok közepette szakítottak, a McLaren tavaly hagyta el a francia márkát, és tért vissza a Mercedes erőforrásaihoz.

Ennek egyik oka, hogy a Renault a Mercedesszel és a Hondával ellentétben még mindig nem választotta szét a turbófeltöltőt és a kompresszort az erőforrás elrendezése terén, pletykák szerint ez jövőre, a specifikáció befagyasztása előtti utolsó lehetőség alkalmával megváltozik, utána pedig évekig, legalább 2025-ig nem lehet majd komolyabb fejlesztéseket végezni.

  • Rémi Taffin 1999-ben csatlakozott az F1-be visszatérő Renault-hoz, később dolgozott a BAR-nál, az Arrowsnál, majd visszatért a Renault-hoz.
  • 2012-től a Renault Sport F1, vagyis a motorrészleg pályán zajló munkáját irányította, együtt dolgozott az ügyfélcsapatokkal, 2014-től már operatív igazgatóként a gyári folyamatok is hozzá tartoztak.
  • 2016-ban, a gyári szintű visszatéréssel párhuzamosan kinevezték a motorért felelős technikai igazgatóvá.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×