eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án.
Nyitókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án. MTI/AP/Jon Super

Hamilton-Verstappen csattanás - itt a hivatalos és részletes indoklás az ítélet után

Noha az egyiküket "jobbára" vétkesnek ítélték az F1-es Brit Nagydíj után, másikuk nem lesz ettől boldogabb.

Kanyarodás közben ütközött egymásnak az F1-es Brit Nagydíj első körében vasárnap a vb-címvédő brit Lewis Hamilton és az első számú trónkövetelő, a holland Max Verstappen, az incidens következtében a holland Red Bull-pilóta kizúgott a pályáról, a brit versenyben maradt, és végül nyert is - még úgy is, hogy 10 másodperces időbüntetést kapott.

Az eset nagy visszhangot váltott ki, főként úgy, hogy a versenybírák "jobbára" Lewis Hamiltont tartják felelősnek az ütközésért.

Vasárnap estére pedig az eset szakmai elemzése is napvilágot látott - a Formula.hu pedig közölte is.

A hivataloskodó nyelven írt elemzésben a következő olvasható:

"A felügyelők átnézték a videofelvételeket és a telemetriát. A 33-as és a 44-es autó úgy érkezett meg a 9-es kanyarba, hogy a 33-as volt elöl, a 44-es pedig hajszállal mögötte a belső íven. A 44-es autó olyan íven haladt, amellyel nem érintette a kanyar csúcspontját, és volt még helye belül. Amikor a 33-as befordult a kanyarba, a 44-es nem kerülte el az ütközést, így a 44-es autó bal eleje hozzáért a 33-as jobb hátuljához. Úgy ítéltük meg, túlnyomórészt a 44-es autó a hibás."

A 33-as autó Max Verstappené, a 44-es Lewis Hamiltoné.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×