eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Kézilabda BL: zöld utat adtak a Veszprémnek

Az európai szövetség (EHF) honlapján jelentették be, hogy mely csapatok nevezését fogadták el, velük vált teljessé a mezőny.

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata megkapta a szabadkártyát, így indulhat a férfi Bajnokok Ligája következő idényében.

A férfiaknál 12 csapat folyamodott szabadkártyához, amelyről az EHF végrehajtó bizottsága egy testület ajánlása alapján döntött. A kiadó hat hely egyike a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprémnek jutott. A nőknél tíz csapat pályázott a hat szabad helyre.

A férfiaknál a bajnok Szeged, a nőknél a bajnoki aranyérmes Ferencváros és a BL-bronzérmes Győr részvétele már korábban biztos volt.

A csoportkör sorsolására pénteken kerül sor Bécsben.

Férfi Bajnokok Ligája

biztos résztvevők (10):

PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), MOL-Pick Szeged, Vardar Szkopje (északmacedón), Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál)

szabadkártyát kapott (6):

Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), Telekom Veszprém, Elverum HB (norvég), CS Dinamo Bucuresti (román), Motor Zaporizzsja (ukrán)

Női Bajnokok Ligája

biztos résztvevők (10):

RK Podravka Koprivnica (horvát), Odense HB (dán), Brest Bretagne HB (francia), BV Borussia 09 Dortmund (német), FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), CSZKA Moszkva (orosz)

szabadkártyát kapott (6):

Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), Rosztov-Don (orosz), RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi GSK (török)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×