eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az osztrák Peter Stöger, a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2021. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Felsorolta céljait a Ferencváros új vezetőedzője

A hazai porondon támadófutballt ígér Peter Stöger, a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Az együttes élére a Szerhij Rebrov távozását követően kinevezett osztrák szakember szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette, erre abszolút alkalmas a keret, ezért az OTP Bank Ligában mindenképpen a offenzív játékot akarják képviselni. Hozzátette, természetesen a nemzetközi kupákban már inkább a riválisokhoz kell majd alkalmazkodniuk.

Az 55 éves tréner megjegyezte, Magyarországon a Ferencvárosé a legjobb csapat, így kizárólag rajtuk múlik a sorozatban negyedik bajnoki cím, persze lesznek kihívóik.

Peter Stöger - aki az öltözőben angolul kommunikál majd a kerettel, most pedig németül válaszolt a kérdésekre - kijelentette,

a cél az újabb bajnoki arany és az, hogy nemzetközi szinten is megfelelően képviseljék a klubot, lehetőleg valamelyik sorozat csoportkörébe jutva.

A korábban a Bundesligában az 1. FC Köln és a Borussia Dortmund, legutóbb pedig az osztrák Austria Wien csapatánál dolgozó edző szerint a magyar futball az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül, kicsit hasonló az osztrákhoz, ahol két-három kiemelkedő együttes van, az élen a Red Bull Salzburggal, amely Ferencvároshoz hasonlóan uralja jelenleg az ottani mezőnyt.

Peter Stöger megjegyezte, szeret fiatal játékosokkal együtt dolgozni és

a hosszú távú célok között szerepel az is, hogy saját nevelésű magyar futballistákat építsenek be a csapatba.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, több jelöltjük volt a posztra, és megfontolt döntés eredménye, hogy Peter Stöger lett a vezetőedző. Hozzátette, a filozófia, amit képvisel, és amit a csapataival játszott, tökéletesen passzol a Ferencvároshoz. A sportvezető leszögezte, a következő szezonban is a bajnok cím, valamint a Magyar Kupa-elsőség elhódítása a cél, míg a nemzetközi kupában a magyar futballt megfelelően képviselve szeretnének szerepelni.

Orosz Pál újságírói kérdésre reagált azokra a hírekre, miszerint Rebrov elsősorban azért nem jött ki a vezetőség egyik tagjával, mert a tudta nélkül hoztak játékost a csapathoz. Az FTC Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a klubnál mindig is egy csapatmunka végén, a vezetőedző bevonásával szerződtettek új futballistákat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×