eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi Nikola Jaksic (b) és Luka Murisic, a montenegrói csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. tornáján játszott FTC-Telekom Waterpolo - Jadran Herceg Novi mérkőzésen a Duna Arénában 2021. március 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Sorcsere jön Európa második legjobb vízilabdacsapatánál, az FTC-nél

Heten távoznak, hatan érkeznek Varga Zsolt friss BL-ezüstérmes együtteséhez.

Jelentősen átalakul a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hétvégi nyolcas döntőjében ezüstérmes FTC-Telekom Waterpolo kerete.

A klub sajtótájékoztatóján kiderült, hogy hét játékos

  • Gárdonyi András,
  • Jannisz Funtulisz,
  • Mezei Tamás,
  • Nicolas Constantin-Bicari,
  • Nikola Jaksics,
  • Sedlmayer Tamás és
  • Zalánki Gergő

távozik.

A helyükre pedig hatan érkeznek:

  • Nemanja Ubovics,
  • Danyiil Merkulov,
  • Luca Damonte,
  • Gábor Lőrinc,
  • Szakonyi Dániel és
  • Molnár Erik.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke elmondta, a klub alapvetően elégedett az elmúlt szezonban elért eredményekkel, a következőben pedig a cél, hogy a hazai sorozatokban minimum a döntőbe, a BL-ben pedig a legjobb nyolc közé jusson a csapat. Hozzátetette, volt olyan időszak az idényben, amikor a Magyar Kupa győzelemnek, és az ob I-es bronzéremnek kevésbé tudtak örülni, azonban a szezon végére a BL döntővel a csapat maximálisan kihozta, amit ez az év adhatott neki.

A Ferencvárosnak az elmúlt idényben folyamatos nehézségekkel kellett megküzdenie, a koronavírus-járvány mellett - amely nem kímélte a keret tagjait - súlyos sérülések, betegségek akadályozták meg, hogy Varga Zsolt vezetőedző teljes értékű munkát végezhessen, maximális létszámmal.

Varga Dénes, az együttes olimpiai bajnok csapatkapitánya elmondta, csalódott, amiért a hazai bajnokságban nem jutottak döntőbe. Hozzátette, fáradtan és csalódottan viszont két kiváló mérkőzést játszottak a Bajnokok Ligájában - a Marseille elleni sima, és a Brescia elleni bravúros győzelemmel jutottak a döntőbe -, de ez a két összecsapás felőrölte őket a Pro Recco elleni fináléra. A világklasszis pólós megjegyezte, ez a két találkozó emlékezetessé teszi számára a szezont,

úgy könyveli el, hogy nyertek egy ezüstöt, ami hat hónapja még nagyon távolinak tűnt, és akkor akár előre alá is írta volna.

A sajtótájékoztatón kiemelték a klub utánpótláscsapatainak sikereit, illetve azt, hogy a mindössze négy éve működő női szakosztály felnőtt együttese bronzérmet nyert, a ifjúsági csapatokban pedig már több mint száz lány játszik.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×