eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Dean Bombac, a szegedi csapat játékosa (b) és a veszprémi Blaz Blagotinsek a férfi kézilabda NB I döntőjének második, Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2021. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kettős győzelemmel lettek bajnokok a Szeged kézisei

A férfi kézilabda NB I bajnoki döntőjének visszavágóján a Szeged jobban játszott és a Veszprém nem tudta ledolgozni a háromgólos hátrányt.

A vendégek keretéből Luka Stepancic, Nik Henigman, a hazaiaktól Vuko Borozan, Kent Robin Tönnesen, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.

Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd 8-6-os veszprémi előnyt követően a szegediek remek védekezésükre alapozva hatos gólsorozatot produkáltak. David Davis vezetőedző időkérése után a címvédő kilábalt a hullámvölgyből, de fordítani nem tudott, mert ellenfele továbbra is taktikusan kézilabdázott, létszámfölényes támadójátékot alkalmazott és kézben tartotta az irányítást. A szünet előtt a vendégek egyik legjobbja, a beálló Bánhidi Bence piros lapot kapott, csapata pedig egy találattal vezetett a meccs felénél.

Veszprém, 2021. június 5.
A szegedi csapat játékosai ünnepelnek a bajnoki serleggel a férfi kézilabda NB I döntőjének második, Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzése után a Veszprém Arénában 2021. június 5-én. A Szeged 37-36-ra nyert, így 68-64-es összesítéssel hódították el az aranyérmet.
MTI/Vasvári Tamás
Veszprém, 2021. június 5. A szegedi csapat játékosai ünnepelnek a bajnoki serleggel a férfi kézilabda NB I döntőjének második, Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzése után a Veszprém Arénában 2021. június 5-én. A Szeged 37-36-ra nyert, így 68-64-es összesítéssel hódították el az aranyérmet. MTI/Vasvári Tamás

A Szeged egy 3-0-s szériával kezdte a második felvonást, és bár a házigazdák csakhamar visszazárkóztak, a vezetést továbbra sem tudták visszavenni, mert a védekezésük nem volt kellően hatékony. A várt izgalmak ezúttal elmaradtak, mert a vendégek végig kontrollálták a játékot, így a Veszprém hiába próbálkozott, csak az egyenlítésig jutott, fordítani nem tudott.

A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales 12, Vladimir Cupara kettő, a szegedi Mikler Roland öt, Mirko Alilovic két lövést védett.

A szegediek az 1993-as Magyar Kupa-döntő után második alkalommal nyertek meg egy párharcot kettős győzelemmel a Veszprém ellen.

Az eddigi bajnokok:

26-szor: Veszprém

15-ször: Bp. Honvéd

12-szer: Elektromos

9-szer: Újpest

5-ször: Bp. Spartacus

4-szer: Tatabánya, Munkás TE, Szeged

3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel

2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC

1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×