eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyon, 2018. szeptember 4.Carlo Ancelotti, az SSC Napoli vezetőedzője távozik az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA Elit Edzői Fórumáról a szövetség nyoni székházában 2018. szeptember 4-én. (MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi)
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Kemény döntéssel kezd a Real Madridnál Ancelotti

Kedden nevezték ki a királyi gárda vezetőedzői posztjára, máris itt a meglepetés.

A spanyol labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes Real Madrid játékosainak öt nappal korábban ér véget a nyaralásuk Carlo Ancelotti döntése nyomán. A Marca beszámolója szerint az olasz tréner elődje, a posztról múlt hét csütörtökön távozó francia Zinédine Zidane korábban július 12-ig engedélyezett vakációt a csapattagoknak, Ancelotti azonban úgy vélte, hogy az együttesnek már július 7-től meg kell kezdenie az új szezonra való felkészülést.

A madridi sportnapilap úgy tudja, a szakember különös figyelmet akar fordítani azokra a futballistákra, akiknek a jövője még nem dőlt el a blancóknál.

Egyikük Gareth Bale lehet, akinek sorsa még egy évig élő szerződése ellenére szintén kérdőjeles. A szélső kölcsönadási szerződése június végén lejár a Tottenhamnél, és mivel jó kapcsolatban van Ancelottival - nyilatkozataikban kölcsönösen elismerően és tisztelettel beszélnek egymásról -, a sportsajtó az elmúlt hetekben, ellentétben a korábbi információkkal már arról írt, hogy kitölti a madridiaknál a szerződéséből még hátralévő egy évet. A kontinensbajnokságra készülő walesi játékos - aki 2013 nyarán egyszerre érkezett a Real Madridhoz Ancelottival - a madridi folytatást illetően az Európa-bajnoki szereplését követően ígért részéről végleges választ.

  • A 61 esztendős Ancelotti hároméves szerződést kötött a fővárosi klubbal, ahol 2013 és 2015 között már dolgozott vezetőedzőként.
  • Közreműködésével a spanyol együttes a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát, a klubvilágbajnokságot és a spanyol Király Kupát is egy-egy alkalommal nyerte meg.
  • Az újabb madridi szerepvállalás előtt az olasz szakember a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli alakulatát is irányította, 2019 decembere óta mostanáig pedig a liverpooli Premier League-csapat, az Everton vezetőedzője volt.
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×