eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Argentin szurkoló a Brazíliában zajló Copa America csoportkörében, a B csoport második fordulójában játszott Argentína - Paraguay mérkőzésen Belo Horizontében 2019. június 19-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Teljes káosz a Copa America előtt egy héttel: nincs rendező

Kolumbia után Argentína is szétteszi a kezét, nem rendez meccseket.

Kolumbia kiesését követően a társházigazda Argentínában sem rendezik meg idén a labdarúgó Copa Americát, amelynek rajtját jövő vasárnapra tervezték.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) vasárnap este közölte, hogy a "jelenlegi körülményekre való tekintettel" az a döntés született, miszerint Argentína sem lesz rendezője az idei tornának, amelyet tavalyról a pandémia miatt halasztottak el.

A "jelenlegi körülményeket" ezúttal nem részletezték, de az minden bizonnyal ismét összefüggésben van a koronavírus-járvánnyal.

Argentínában ugyanis májusban növekedtek az esetszámok, ami a kormányt szigorú szabályok bevezetésére kényszerítette. Ennek egyik eleme volt, hogy az országban másfél héttel ezelőtt kilenc napra felfüggesztették az összes labdarúgó-bajnokságot.

A CONMEBOL annyit fűzött még a közösségi oldalán adott tájékoztatáshoz, hogy "elemzik a helyzetet azon országok tekintetében, amelyek érdeklődést mutatnak a kontinensviadal rendezése iránt".

A szervezet név nélkül nyilatkozó alkalmazottjai ugyanakkor nem tartották kizártnak, hogy a 47. Copa America - amely jövő vasárnaptól július 10-ig tartana - végül törlésre kerül.

A társrendező Kolumbia az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt május 20-án esett el hivatalosan a torna rendezésétől.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×