eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma

Az Atlético Madrid a La Liga új bajnoka

Az Atlético Madrid nyerte meg a La Liga 2020–2021-es idényét, miután – kétpontos előnnyel kezdve a fordulót – 2-1-re nyert a Valladolid pályáján. Így hiába nyert a Real Madrid otthon a Villarreal ellen az utolsó pillanatban szerzett góllal. Harmadik a Barcelona.

A La Liga utolsó fordulójának tíz mérkőzése közül 18.00 órakor kezdődik hét, köztük a Real Madrid–Villarreal és a Valladolid–Atlético Madrid mérkőzés. A forduzló előtt két pont az Atlético előnye fővárosi riválisával szemben, pontegyenlőség esetén a Real Madrid megvédi címét.

Az Atlético Madrid összeállítása: Oblak – Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Correa, Luis Suárez.

A Real Madridban, a Villarreal ellen, Courtois véd, Odiozola, Éder Militao, a visszatérő varane és Miguel a négy hátvéd, Valverde, Modric és casemiro a három középpályás, Marco Asensio, Benzema és Vinícius Junior a három csatár.

Az első tíz percben fölényben játszott a kiesés ellen küzdő Valladolid ellen, de nem tudott gólt szerezni. Egyelőre nem is bánhatja, hiszen még a Real Madrid sem vezet.

A 19. percben megszületett a forduló első gólja, óriási meglepetésre a Valladolid vezette! Az átadás pillanatában még a saját térfelén lévő Ócar Plano befejezett egy remek kontrát. Valladolid–Atlético Madrid 1-0.

Óscar Plano egyébként a Real Madrid nevelése…

Egyetlen pontra csökkent az Atléti előnye, de ameddig nem vezet a Real Madrid, marad az élen.

Hihetetlen, a Real Madrid is hátrányba került, a Villarreal a mindössze 18 éves Yeremi Pino góljával vezetéshez jutott az Estádio di Stéfanóban. Real Madrid–Villarreal 0-1.

Ebben az évszázadban (évezredben…) ilyen fiatal futballista még nem szerzett gólt a Real Madrid ellen bajnoki mérkőzésen.

A gólpasszt adó Moreno a legutóbbi hét, a Real Madrid elleni bajnoki meccsén hat kanadai pontot gyűjtött (négy gól, két gólpassz).

Visszaállt a kétpontos különbség a két éllovas között.

Valladolidban Felipe nehéz helyzetben tisztázott, nem a szokott magabiztos az Atléti védelme. Jan Oblak kapus egyébként 303. tétmérkőzésen véd az Atléticóban, ezzel beállította Abel Resino klubrekordját.

Szünet mindkét pályán, a bajnoki címre esélyes mindkét csapat vesztésre áll, s ez az Atléticónak nem baj…

Öt perc eltelt a második félidőkből, egyre inkább sürgeti az idő a Real Madridot.

Az 55. percben Casemiro labdáját Karim Benzema a kapuba fejelte, de lesről, a VAR érvénytelenítette a gólt.

Ángel Correa kiegyenlített Valladolidban, Yannick Carrasco labdájából, Valladolid–Atlético 1-1.

Correának a kilencedik gólja volt ez a bajnoki idényben, s még nyolc gólpassz is van a neve mellett.

Eldőlt a bajnokság? Luis Suárez gólt szerzett, Valladolid–Atlético 1-2.

Az uruguayi csatárnak, akit tavaly nyáron elengedett a Barcelona, a 21. bajnoki gólját szerezte az idényben, döntő szerepe van abban, hogy nem a katalánok (s nem a Real) a bajnok, hanem az Atléti.

Ha nyer az Atlético, tőle akár fordíthat is a Real Madrid…

Zajlik a meccs Valladolidban, de az atléticósok kicsit már ünnepelnek. Correa széles vigyorral, a boldogságban úszva ment le a pályáról cserélése után.

A Real Madrid nem tud egyenlíteni, pedig már Rodrygo, Isco és Mariano Diaz is a pályán.

De mégis: Karim Benzema a 87. percben a felső sarokba emelte a labdát, Real Madrid–Villarreal 1-1.

Luka Modric a mérkőzés utolsó lövésével megszerezte a győzelmet, óriási dráma lett volna, ha ezzel bajnok a Real. De közben az Atlético is nyert.

Vége, az Atlético 86, a Real Madrid 84 ponttal zárta az idényt.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×