eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Joachim Löw német szövetségi kapitány az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportja harmadik fordulójának Koreai Köztársaság - Németország mérkőzésén a Kazany Arénában 2018. június 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Két nagy visszatérő a németek Eb-keretében

Újra behívta a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott keretébe a 2019 óta mellőzött Thomas Müllert és Mats Hummelst Joachim Löw szövetségi kapitány.

Az Eb után távozó szakember Frankfurtban nevezte meg azt a 26 futballistát, aki készülhet a – részben budapesti rendezésű – tornára, melynek csoportkörében a németek a magyarokkal, valamint a címvédő portugálokkal és a világbajnok franciákkal találkoznak.

A 2014-ben vb-győztes Müller-Hummels duó mellett hosszú évek óta először hívta be Löw Kevin Vollandot, a Monaco tízszeres válogatott csatárát, valamint a Nationalelfben legutóbb 2014-ben szereplő védőt, Cristian Güntert.

A 61 éves Löw keretéből hiányzik néhány nagy név, így például Marco Reus, a Borussia Dortmund csapatkapitánya, aki maga döntött úgy, hogy nem kíván részt venni az Európa-bajnokságon. Kimaradt még többek között Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Julian Brandt (Borussia Dortmund) és Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) is, ugyanakkor a Bayern München 18 éves tehetsége, Jamal Musiala helyet kapott a keretben.

Löw 2019 tavaszán döntött úgy, hogy a továbbiakban nem számít Müller, Hummels, valamint Jerome Boateng szolgálataira a válogatottban. Müller és Hummels legutóbb 2018 novemberében játszott a Nationalelfben, most pedig a dánok ellen június 2-án sorra kerülő felkészülési mérkőzésen visszatérhet a csapatba. Boatenget ezúttal sem hívta be a keretbe Löw.

A németek jövő péntektől június 2-ig Ausztriában edzőtáboroznak, június 7-én, Düsseldorfban pedig még egy felkészülési meccset játszanak, akkor Lettország lesz az ellenfelük.

A német válogatott mindhárom Eb-csoportmérkőzését Münchenben játssza, június 15-én a franciák, június 19-én a portugálok, június 23-án pedig a magyarok lépnek pályára az Allianz Arénában.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×