eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a H csoportban játszott Manchester United - Juventus mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2018. október 23-án. A találkozót az olasz csapat nyerte 1-0-ra idegenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Gólgazdag meccsen nyerték C. Ronaldóék az olasz derbit

Hiába játszottak majdnem egy félidőt emberhátrányban.

Az 55. perctől emberhátrányban játszó Juventus izgalmas csatában 3-2-re legyőzte a bajnoki címét már korábban bebiztosító vendég Internazionalét az olasz labdarúgó Serie A 37. fordulójának szombati játéknapján, így a torinói együttesnek maradt esélye a dobogóra és elcsípni a Bajnokok Ligája-indulást.

A Derby d'Italián Cristiano Ronaldo szerzett vezetést a 24. percben, miután kihagyta a büntetőt, de a kipattanóból nem hibázott. A rivális Romelu Lukaku révén 11-esből egyenlített a 35. percben, de még a szünet előtt Juan Cuadrado is betalált, így a hazaiak vonultak el előnnyel pihenőre.

A folytatásban emberhátrányba került a Juventus, Rodrigo Bentancur megkapta második sárga lapját is. Őrült hajrába kezdett az Inter, és a 85. percben egy öngóllal egyenlített, a labda Giorgio Chielliniről került saját kapujába. Azonban ettől nem tört meg a házigazda, az újabb megítélt büntetőt a 88. percben Cuadrado vágta a hálóba, így sikerült begyűjteni a rendkívül fontos három pontot. A 92. percben az Intertől Marcelo Brozovic is a kiállítás sorsára jutott.

Serie A, 37. forduló:

Juventus-Internazionale 3-2 (2-1)

korábban:

Genoa-Atalanta 3-4 (0-3)

Spezia-Torino 4-1 (2-0)

vasárnap játsszák:

Fiorentina-Napoli 12.30

Benevento-Crotone 15.00

Udinese-Sampdoria 15.00

Parma-Sassuolo 18.00

AC Milan-Cagliari 20.45

hétfőn játsszák:

Hellas Verona-Bologna 20.45

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×