eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Timo Werner, a Chelsea (j) és a Toni Kroos, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Zidane is a Chelsea-t méltatta

A londoniak edzője nem tart a BL-döntős ellenfél Manchester Citytől.

Csapata duzzadó önbizalmát emelte ki főként Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője, miután a londoniak a szerdai visszavágón 2-0-ra legyőzték a Real Madridot, és 3-1-es összesítéssel bejutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

"Az FA Kupa áprilisi elődöntőjében 1-0-ra megvertük a Manchester Cityt, ami rengeteg önbizalmat adott mindahhoz, ami utána következett, és sok önbizalmat ad a BL-döntőhöz is" - jelentette ki a 47 éves német tréner. "Megyünk tovább, Isztambulban is a győzelem a cél. Már nagyon várom a döntőt, igazi ki-ki meccs lesz" - tette hozzá Tuchel, aki 24-edszer ült a londoniak kispadján, s ebből együttese a 18. mérkőzését teljesítette kapott gól nélkül.

A Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató londoniak első találatát szerző Timo Werner megkönnyebbülten nyilatkozott:

"Az első meccsen kicsit hülye voltam, nagy helyzetben öt méterről sem találtam a kapuba. Most helyrehoztam a hibámat, és egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy BL-döntőt játszhatok"

- mondta a német csatár.

A túloldalon Zinedine Zidane elismerően beszélt a Chelsea-ről, amelynek az egész pályás letámadása révén a madridiak a kapuig is alig jutottak el.

"Mindent megtettünk, de az az igazság, hogy a Chelsea jobb volt, ezért gratulálnunk kell nekik. Nehéz meccs volt, sok helyzetük volt, és megérdemelték a győzelmet" - méltatta az ellenfelet a francia szakember, majd kitért az elmúlt két szezonban sok sérüléssel küszködő Eden Hazard beállítására: "Edennek vissza kell nyernie az önbizalmát, ehhez pedig játszania kell. Apránként halad előre, és nemsokára százszázalékos lesz" - közölte Zidane.

A Chelsea 2008 és 2012 után a harmadik BL-fináléjára készülhet - utóbbit megnyerte -, ezúttal a Manchester City ellen. Angol házidöntőt 2008 és 2019 után harmadszor rendeznek a sorozatban.

A fináléra május 29-én kerül sor Isztambulban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×