eur:
395.82
usd:
364.98
bux:
65592.87
2024. március 19. kedd Bánk, József
Barcelona, 2016. szeptember 13.Lionel Messi, a spanyol Barcelona játékosa (b) csapattársával, Neymarral ünnepel, miután megszerezte második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának C csoportjában játszott Barcelona - Celtic Glasgow mérkőzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2016. szeptember 13-án. (MTI/EPA/Alejandro García)
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro García

Messi két évet ír alá Barcelonában, és megkapja Neymart?

Az ESPN argentin kiadása szerint a csatár 2023-ig marad a Camp Nouban, és teljesítik a nagy kívánságát is.

A nyáron lejár Lionel Messi szerződése az FC Barcelonánál, és a világ legjobb labdarúgója szabadon távozhat a klubtól, amelynek több mint húsz éve a tagja. Tavaly nyáron már élt volna a szerződésében szereplő záradékkal, hogy minden szezon végén szabadon eligazolhat, csak későn lépett, lekéste a határidőt, így némi vonakodás után maradt a katalán fővárosban.

Azóta megy a tippelgetés, hogy hol folytathatja, sokszor szóba került a Manchester City, ahol korábbi sikeredzőjével, Pep Guardiolával dolgozhatnak együtt, vagy a Paris Saint-Germain, ahol meg kedvenc csatártársa, Neymar játszik. A sajtóban már felröppentek hírek arról, hogy milyen ajánlatokkal csábítják az arab tulajdonosok pénzét költő klubok Messit, de mióta a Barcelona 2021-ben eredményesen kezdett futballozni és Joan Laportát választották meg elnöknek, fordulat állt be az ügyben.

Most az ESPN Argentina szivárogtatta ki, hogy az argentin csatár Barcelonában marad, és további két évre, 2023-ig meghosszabbítja szerződését. Az értesülések szerint a Barca mindent megtesz azért, hogy a következő szezonban Messi és Neymar együtt futballozhasson, ezért a brazil csatár lesz az első számú kiszemeltje a nyári átigazolási szezonban.

Korábban szó volt arról, hogy a klub tízéves együttműködést kínál története legeredményesebb labdarúgójának, és hogy Messi akár félpénzért is futballozna annak érdekében, hogy a felszabaduló összeget is a csapat megerősítésére fordíthassa az egyébként aggasztó pénzügyi helyzetben lévő egyesület.

A madridi Marca azonnal meg is írta, hogy 2019 után hiába próbálja újra szerződtetni Neymart a Barcelona, az UEFA pénzügyi fair play-szabályai miatt ez szinte megvalósíthatatlan. Mint a lap megjegyzi, a katalán klub adóssága eléri a 1,173 milliárd eurót, és ebből 730 millió euró rövid lejáratú kötelezettség. Így viszont Messi megtartása és Neymar megvásárlása nem fér bele, vagy legalábbis akkor a jelenlegi keretből kell sok, magas fizetésű futballistát jó áron eladni.

A Barcelona vélhetően ezért ugrott bele az elbukó Európai Szuperliga-projektbe is, mert azonnali forrásokat jelentett volna.

A Marca arra is emlékeztet, hogy még nem ért véget az a per sem a Barcelona és a klubot 2017-ben elhagyó brazil csatár között, amelyben Neymar 44 millió eurós szerződési bónuszt követel egykori munkaadójától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×