eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Veres Pál, Miskolc polgármestere, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, Sántha Gergely, a DVTK elnöke és Kiss János miniszterelnöki biztos (b-j) a diósgyőri stadionban tartott sajtótájékoztatón 2021. április 28-án. A magyar kormány a DVTK észak-magyarországi sportinfrastruktúra fejlesztési programjának folytatásához 1,2 milliárd forint többletforrást, a klub utánpótlásának regionális fejlesztéséhez 1,1 milliárd forint céltámogatást ad.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Több mint kétmilliárd forintos támogatást kap a DVTK

A klub múlt héten 300 millió forint kormányzati támogatásban részesült, most pedig újabb források érkeznek.

Újabb jelentős támogatást ítélt meg a magyar kormány a DVTK észak-magyarországi sportinfrastruktúra fejlesztési programjának folytatásához, valamint a klub utánpótlásának regionális fejlesztéséhez - jelentette be Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Kiss János, miniszterelnöki biztos, és Veres Pál, Miskolc polgármestere a diósgyőri stadionban.

A támogatásról szóló határozat értelmében a kormány csaknem 1,2 milliárd forint többletforrást biztosít a DVTK észak-magyarországi infrastruktúrafejlesztési programjának, és több mint 1,1 milliárd forint céltámogatást az Észak-magyarországi Regionális Utánpótlás Központ működésére és sportszakmai fejlődésére a Gazdaságvédelmi Alapból.

"Köztudomású és általánosságban is elmondható, hogy a sport szórakoztat, a sport mentálisan és fizikálisan is egészséges embereket nevel, a sport építi a társadalmat, de kevés szó esik a sport preventív szerepéről az egészségügyben" - kezdte Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - "A mostani pandémia időszakában is bebizonyosodott, hogy az, aki sportol, aki sportosan és egészségesen él, az természetes módon sokkal jobban kezeli ezt a vírust, a vírus következtében kialakuló súlyosabb szövődményeket. Többek között ezért is fontos a sport és ezért is fontos egy sportklub.

A DVTK minden területen a sport fejlesztését tűzte ki célul az észak-magyarországi régióban.

A víziónk, hogy a DVTK a legnagyobb magyarországi regionális sportklub legyen, részben már megvalósult, a sportklubnak lassan háromezer sportoló a tagja és a régió három megyéjén kívül már a dél-kelet szlovákiai régióban is képviseltetjük magunkat."

Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, a DVTK társadalmi elnöke kiemelte, a most megítélt, mintegy 2,3 milliárd forintot részben infrastrukturális fejlesztésre, részben a működés finanszírozására használhatja fel a klub. Hozzátette, ez a segítség is azt mutatja, hogy a kormány is úgy gondolja, szükség van egy jó és erős Diósgyőrre.

Kiss János hangsúlyozta, egyre nő a szellemi és fizikai tőke a klub mögött, ami nélkül nincsenek sportsikerek, mert a sportot ma már vállalatszerű szervezetek képviselik, és ehhez tőke kell.

Veres Pál, a DVTK kisebbségi tulajdonosának képviselője úgy vélekedett, hogy közösségformáló erő sok minden lehet, de Miskolcon hagyományai szerint is az egyik legmeghatározóbb a sport, azon belül pedig a DVTK, mint sportegyesület. Ez nem csak sport, nem csak labdarúgás, ez egy életérzés - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×