eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin
Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntője után  a CXXIII. Országos Bajnokság Széchy Tamás emlékére úszóversenyen a budapesti Duna Arénában 2021.03.23.-án. fotó:MÚSZ/Derencsényi István
Nyitókép: MÚSZ/Sz Press

Húsvéthétfőn kezdődik Milák Kristóf 15 hetes nagy menetelése

Az Eb-re a Duna Arénában és Tenerifén készül fel, aztán Kaposváron élesít a sportoló.

Az úszásra született Milák Kristóf edzője kezd megnyugodni, miután a nehézségektől és feszültségektől távolról sem mentes kaposvári edzőtábor után a tanítványa az országos bajnokságon remekelt.

A Honvéd 21 éves klasszisa az ob elején 200 méter pillangón az előfutamban minden idők ötödik, a döntőben pedig a második legjobb idejét úszta, aztán 100 méter gyorson és 100 pillangón is országos csúccsal győzött, valamint megnyerte a 200 és a 400 méter gyorsot is.

Heti 60-70 kilométeres edzésadagok

Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila elárulta, a szombaton véget ért országos bajnokság után egy hét pihenőt rendelt el.

„Húsvéthétfőn találkozunk újra a Duna Arénában, ott kezdődik el az a 15 hetes hosszú menetelés, amelynek célvonalához Tokióban, a 200 pillangó olimpiai döntőjében érkezhetünk el. Bízom abban, hogy semmi sem akadályozza meg az itthoni felkészülési etapot követő háromhetes tenerifei edzőtáborunkat, amelynek nehézségi fokáról elég annyit elárulnom, hogy a fiúkra, Kristófra, Márton Richárdra és Biczó Bencére heti 60-70 kilométer megtétele vár” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Selmeci Attila még az ob közben. Az edző szerint a világcsúcstartó versenyzőjének élettani mutatói egyre inkább „földönkívüli” képességekre utalnak.

Percek alatt regenerálódik

A mesteredző állítását támasztja alá, hogy Milákot akkor sem fékezi le a besavasodás, ha rövid időn belül kétszer is tövig nyomja a gázpedált. Ahogy azt tette szerdán reggel, amikor előbb az 50 gyorson javította meg az egyéni csúcsát, majd 10 perccel később csak a világcsúcs volt az ellenfele a 200 pillangón, majd csütörtökön uzsonnaidőben, amikor 9 perccel a 400 gyors megnyerése után egy ezüstöt is behúzott az 50 pillangón.

„Három nappal a budapesti Európa-bajnokság úszóversenyeinek rajtja előtt térünk vissza Teneriféről, kemény munkából, rövid kiengedéssel. Azt hiszem, hogy az európai ellenfelek aligha hozhatják zavarba Kristófot a Duna Arénában. Addig az is kiderülhet, hogy legnagyobb riválisunk, a japán Daija Szeto mivel tud kirukkolni” – folytatta Selmeci Attila.

Az olimpiai felkészülés hajrájában a „Selmeci Team” visszatér az idén megkedvelt Kaposvárra, ahol kifogástalan szolgáltatások biztosították az eredményes felkészülésüket. A tokiói kihívás előtt három hét áll a rendelkezésükre, hogy a formát „ötcsillagosra” – ötkarikást is lehetne mondani – élesítsék és mentálisan is felkészüljenek az év legnagyobb megmérettetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×