eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter/Lega Serie A

Ciro Immobile: ez karrierem csúcspontja

A Lazio labdarúgója az előző idénybeli eredményessége elismeréseként vehette át szerdán az európai Aranycipőt.

"Karrierem csúcspontja ez a díj, amely még elszántabbá tesz. Mindezt meg szeretném osztani a csapattársaimmal, akik nagyon keményen dolgoztak, hogy én gólokat szerezzek" - mondta Immobile a római Capitolium-dombon tartott ünnepségen.

A 31 éves csatár az előző idényben 36 alkalommal talált a hálóba az olasz élvonalban, ezzel beállította Gonzalo Higuaín gólcsúcsát, és az eredményességi rangsor élén végzett. A Bayern München lengyel játékosa, Robert Lewandowski (34 gól a Bundesligában) lett a második, a Juventus portugál támadója, Cristiano Ronaldo (31 találat a Serie A-ban) pedig a harmadik.

"Megdolgoztam érte, és nagy bajnokok ellen nyertem. Mindenkinek megvan a saját története, az enyém messze innen, Nápoly külvárosában kezdődött. Ha volt egy kis lázam, nem akartam iskolába menni, de a pályára mindig ki akartam menni, ez a makacsság is hozzájárult, hogy sikerült kitűnnöm" - nyilatkozta.

Luca Toni 2006-os és Francesco Totti 2007-es sikere után Immobile lett a harmadik olasz futballista, aki elnyerte az európai Aranycipőt, amit a legutóbbi 11 szezonban csak Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Luis Suárez kapott meg.

"Ciro Immobile Európa csúcsára vitte a Laziót, ahová mindketten tartoznak"

- mondta Paul Gascoigne, a Lazio és az angol válogatott korábbi középpályása.

A római klub tulajdonosa, Claudio Lotito a "város szimbólumának", illetve "a klub és a szurkolók nagykövetének" nevezte az olasz válogatott játékost.

A 2016-ban igazolt Immobile a mostani idényben 14 találattal a Serie A góllövőlistájának negyedik helyén áll.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×