eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A veszprémi Nikolaj Markussen (b) és Ligetvári Patrik, valamint az ukrán csapatban játszó Aidenas Malasinskas (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - HC Motor Zaporizzsja mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. február 17-én. A mérkőzést a Telekom Veszprém 34-30-ra nyerte.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A Veszprém négy góllal legyőzte az ukrán bajnokot

A Telekom Veszprém házigazdaként 34-30-ra legyőzte szerdán az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

A hazaiak keretéből Székely Márton, Kent Robin Tönnesen, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.

A Veszprém a tizedik percben már 7-4-re vezetett, de az ukrán bajnok Motor kihasználta a hazai védelem gyenge pontjait, így csakhamar felzárkózott, majd egyenlített (11-11). A támadások néhány kivételtől eltekintve mindkét oldalon olajozottan működtek - erről veszprémi részről a francia irányító Kentin Mahé gondoskodott -, de védekezésben többször is voltak problémák, a szünetre 17-17-es döntetlennel vonultak a csapatok.

A második félidő elején az ukránok először vezettek a meccsen, de ellépni nem tudtak. A folytatásban is nagy volt a küzdelem, majd a 42. perctől minden ukrán gólra két találattal válaszolt a Veszprém. Vladimir Cupara védéseire alapozva tovább nőtt a hazai előny (31-27), majd egy hármas gólsorozattal ismét felzárkózott a Motor. A hajrában Andreas Nilsson két gólt szerzett, a vendégek már nem találtak be, így a Veszprém végül 34-30-ra győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa Jorge Maqueda volt tíz góllal, Gasper Marguc nyolcszor talált be. Vladimir Cupara és Rodrigo Corrales is öt védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Gennagyij Komoknak 12 védése volt.

A két együttes nyolcadik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Veszprém egy vereség mellett hetedszer nyert.

A négy győzelemmel és öt vereséggel az A csoport ötödik helyén álló MOL-Pick Szeged csütörtökön a macedón Vardar Szkopjét fogadja a BL csoportkörében, a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoportban második helyezett veszprémiek pedig jövő csütörtökön a horvát PPD Zagreb otthonában lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×