eur:
394.29
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Életének 48. évében, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya 2020. június 18-án. A felvétel 2013. július 28-án a barcelonai vizes világbajnokságon készült.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Benedek Tibor az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázója

A júniusban elhunyt Benedek Tibor lett az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo szaklap szavazásán.

A magyar válogatott honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint 40 zsűritag voksa és több mint 50 ezer közönségszavazat alapján alakult ki a sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak, és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek toronymagasan végzett az élen. Az álomcsapatba bekerült a szintén három ötkarikás játékokon aranyérmes Kásás Tamás és Varga Dénes is. Rajtuk kívül a szerb Vladimir Vujasinovic és Filip Filipovic, a spanyol Ivan Perez és a horvát Josip Pavic kapott helyet a legjobbak között.

A nőknél az amerikai Maggie Steffens diadalmaskodott.

A Total Waterpolo által közzé tett második csapatokban a magyarok közül a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely neve szerepel.

A 40 fős szakmai zsűriben magyar részről Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×