eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában játszott Iváncsa KSE - Újpest FC mérkőzésen az iváncsai sportpályán 2020. október 7-én. Az Újpest FC 4-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Győzelem után, élő adásban tett nagy bejelentést az Újpest edzője

Az Újpest labdarúgó-csapat megnyerte hazai pályán az OTP Bank Liga utolsó előtti 2020-as bajnoki mérkőzését a ZTE ellen. A találkozó után Predrag Rogan a televízió nyilvánossága előtt közölte a klub vezetőinek döntését: ez volt az utolsó meccse a lila-fehérek élén. Máris megvan az utódja.

Az Újpest háromszor vezetett, a ZTE kétszer egyenlített – a 3-2 nagyon fontos három pontot jelent a lila-fehéreknek.

A mérkőzés után Predrag Rogan közölte az M4 Sport mikrofonja előtt, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a lila-fehérek kispadján. Láthatóan megindult volt a döntéstől.

"Ez volt az utolsó mérkőzés számomra, ma este lezárul az együttműködésem az Újpest FC-vel. Nagyon nagy megtiszteltetés volt ebben a klubban dolgozni. Mindenkinek köszönettel tartozom, a játékosoknak, a szakmai stábnak, a vezetőségnek az együttműködésért, és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az eredményhez" – mondta. "Büszke vagyok arra, amit sikerült elérni, most azonban eljött a váltás és a pihenés ideje. Természetesen a vezetőséget kell megkérdezni a döntés okáról" - tette hozzá.

A szerb edző tavasszal benntartotta a lila-fehéreket az első osztályban, majd ősszel akadt egy rossz periódus, amelyben közrejátszott a csapatot elérő koronavírusos fertőzés is. Az utóbbi hetekben csak a lila-fehérek nem tudtak pontot szerezni a Diósgyőr ellen – miután mérkőzés nélkül veszítettek, nem tudtak kiállni.

Rogan a legutóbbi két mérkőzését – a jelek szerint az utolsó két mérkőzését – megnyerte csapatával, s ezzel a középmezőnye hozta fel a lilákat. A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

Magyarországon is dolgozott már az utódja

Az Újpest FC honlapjának szerda esti közleménye szerint a klub vezetősége és tulajdonosa az elmúlt hónapok teljesítményét figyelembe véve döntött úgy, hogy szerződést bont a vezetőedzővel. Januárjától a német Michael Oenning irányítja a csapatot, másodedzője Gál István lesz. Víg Péter és Babócsy András továbbra is a szakmai stáb tagja marad.

Az 55 éves Oenning 1999-ben kezdte edzői pályafutását. Előbb a német U18-as és U20-as válogatott segédedzője volt, majd a Borussia Mönchengladbachnál a holland Dick Advocaat asszisztenseként tevékenykedett. Ezt követően a VfL Wolfsburg, majd a VfL Bochum, és az 1. FC Nürnberg edzői stábjának tagja volt. Magyarországon is dolgozott már, hiszen 2016 és 2018 között a Vasas FC-t előbb az élvonalban tartotta, majd a követő évben harmadik helyig és Európa-liga-selejtezőig vezette. Azóta a Magdeburg, majd a görög Arisz Szaloniki trénere volt.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×