eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés elején a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. Jobbról Myrto Uzuni.
Nyitókép: Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés elején 2020. szeptember 16-án. Jobbról Myrto Uzuni. MTI/Koszticsák Szilárd

NB I - Végül a Budafokon sem könyörült meg a Ferencváros

Ha az eredmény szoros mérkőzést is sugall, nem volt az. Elképesztő őszt produkált az FTC.

A címvédő és listavezető Ferencváros házigazdaként 2-1-re legyőzte az újonc Budafoki MTE csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 16., idei utolsó fordulójának szombati játéknapján, így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

A várakozásoknak megfelelően jelentős hazai fölény jellemezte az első félidőt. Az FTC többet birtokolta a labdát, sokkal többet támadott és több helyzete volt, ám a masszívan védekező Budafok nem kapott gólt, ráadásul ígéretes ellenakciókig és kapura lövésekig is eljutott.

A második felvonásban még nyomasztóbb volt a Ferencváros fölénye, és bár Póser Dániel több bravúros védést is bemutatott, az 57. percben Lovrencsics Gergő megszerezte a vezetést a hazaiaknak, miután Isael szabadrúgása után a hálóba lőtte a kapusról kipattanó labdát. A mostani idényben ez volt az FTC első gólja a bajnokságban, amelyet magyar játékos szerzett.

Öt perccel később az ukrán Ihor Haratin büntetőjével növelte előnyét a címvédő, és bár a játék képe ezt követően sem változott, Zsóri Dániel találatával a 75. percben szépített a Budafok. Az FTC másodszor kapott gólt hazai pályán a mostani bajnoki idényben. A hajrában a vendégek átvették a kezdeményezést, nagyszerűen küzdöttek, volt is esélyük az egyenlítésre, ám újabb találat már nem született.

A fővárosiak immár

61 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán az NB I-ben,

kiváló sorozatuk ötven győzelemből és 11 döntetlenből áll. Legutóbbi 15 bajnoki összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában, ahol legutóbb - 2017. április 15-én - a Vasas tudott győzni.

A Budafok sorozatban hetedik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen, ebben az időszakban csupán két pontot szerzett.

További mérkőzések:

Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-3 (0-2)

- A sereghajtó egyre nagyobb bajban van.

MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (0-0)

- A hazaiakat kellemes helyzetbe hozta a paksi kapus kiállítása. Dobogón áll a Ferencváros és a Mol Fehérvár mögött. A Paks zsinórban harmadszor kapott ki.

pénteken játszották:

Mol Fehérvár FC-Kisvárda Master Good FC 3-0

vasárnap játsszák:

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia 14.30
Újpest FC-Budapest Honvéd 17.00

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×