eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés elején a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. Jobbról Myrto Uzuni.
Nyitókép: Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés elején 2020. szeptember 16-án. Jobbról Myrto Uzuni. MTI/Koszticsák Szilárd

NB I - Végül a Budafokon sem könyörült meg a Ferencváros

Ha az eredmény szoros mérkőzést is sugall, nem volt az. Elképesztő őszt produkált az FTC.

A címvédő és listavezető Ferencváros házigazdaként 2-1-re legyőzte az újonc Budafoki MTE csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 16., idei utolsó fordulójának szombati játéknapján, így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

A várakozásoknak megfelelően jelentős hazai fölény jellemezte az első félidőt. Az FTC többet birtokolta a labdát, sokkal többet támadott és több helyzete volt, ám a masszívan védekező Budafok nem kapott gólt, ráadásul ígéretes ellenakciókig és kapura lövésekig is eljutott.

A második felvonásban még nyomasztóbb volt a Ferencváros fölénye, és bár Póser Dániel több bravúros védést is bemutatott, az 57. percben Lovrencsics Gergő megszerezte a vezetést a hazaiaknak, miután Isael szabadrúgása után a hálóba lőtte a kapusról kipattanó labdát. A mostani idényben ez volt az FTC első gólja a bajnokságban, amelyet magyar játékos szerzett.

Öt perccel később az ukrán Ihor Haratin büntetőjével növelte előnyét a címvédő, és bár a játék képe ezt követően sem változott, Zsóri Dániel találatával a 75. percben szépített a Budafok. Az FTC másodszor kapott gólt hazai pályán a mostani bajnoki idényben. A hajrában a vendégek átvették a kezdeményezést, nagyszerűen küzdöttek, volt is esélyük az egyenlítésre, ám újabb találat már nem született.

A fővárosiak immár

61 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán az NB I-ben,

kiváló sorozatuk ötven győzelemből és 11 döntetlenből áll. Legutóbbi 15 bajnoki összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában, ahol legutóbb - 2017. április 15-én - a Vasas tudott győzni.

A Budafok sorozatban hetedik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen, ebben az időszakban csupán két pontot szerzett.

További mérkőzések:

Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-3 (0-2)

- A sereghajtó egyre nagyobb bajban van.

MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (0-0)

- A hazaiakat kellemes helyzetbe hozta a paksi kapus kiállítása. Dobogón áll a Ferencváros és a Mol Fehérvár mögött. A Paks zsinórban harmadszor kapott ki.

pénteken játszották:

Mol Fehérvár FC-Kisvárda Master Good FC 3-0

vasárnap játsszák:

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia 14.30
Újpest FC-Budapest Honvéd 17.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×