eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Karakas Hedvig ünnepli győzelmét a holland Sanne Verhagen ellen a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny -57 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzése végén a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jól kezdődik ez az Eb: Karakas Hedvig döntőt cselgáncsozik délután

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bejutott a döntőbe a prágai cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.

A csütörtökön utolsó magyarként versenyben maradt, olimpiai kvótás helyen álló dzsúdós harmadik mérkőzésén az Európa-bajnoki ezüstérmes Ivelina Ilievával szállt szembe, akivel 2006 óta már nyolcszor találkozott, és ebből hatszor megverte a bolgár dzsúdóst.

Kilencedik csatájuk első percében a Honvéd sportolóját – aki októberben bronzérmes volt a budapesti Grand Slamen – kétszer is intették, de ellenfele nem tudott akciót végrehajtani rajta. Fél perccel a vége előtt Karakas földre vitte Ilievát, majd félig támaszkodó helyzetben az oldalára döntötte őt, amire vazaarit ítélt a bíró, és ez végül elegendőnek bizonyult a győzelemhez.

A 30 éves magyarra a döntőben a portugál Telma Monteiro vár, akit eddigi nyolc találkozójukon csak egyszer tudott megverni.

A 34 esztendős rivális a női dzsúdó egyik legnagyobb sztárja, olimpiai bronzérme mellett négyszeres világbajnoki második, Eb-ken pedig már 13 érmet - köztük öt aranyat - gyűjtött.

Karakas második Európa-bajnoki fináléjára készülhet, az elsőn, a 2015-ös bakui döntőben ugyancsak Monteiróval csapott össze, és akkor kikapott.

A negyeddöntőben a címvédő orosz Darja Mezseckajával szállt szembe, akitől kikapott korábbi két meccsükön, de ezúttal a magyar nyert. Előtte a lengyel Anna Kuczerát verte – ahogy előtte mindkét egymás elleni meccsükön is.

Az éremmérkőzések 16 órakor kezdődnek a prágai O2 Arenában.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×