eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Szalai Ádám, a Mainz és Matija Nastasic, a Schalke 04 (j) játékosa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. február 16-i mérkőzésén Mainzban.
Nyitókép: Szalai Ádám, a Mainz és Matija Nastasic, a Schalke 04 (j) játékosa Mainzban. MTI/EPA/Hasan Bratic

Új fejlemény Szalai Ádám ügyében

A magyar válogatott csatár maradni akar a Mainz labdarúgócsapatánál, annak ellenére, hogy nemrég közölték vele: nem számítanak rá.

"Ragaszkodunk álláspontunkhoz, és el fogjuk érni, hogy Ádám jövő héten újra edzésbe állhasson" - idézte több német médium Oliver Fischert, Szalai ügynökét. -

"Nem fog új klubot keresni. Mainz és a csapat részének érzi magát."

Rouven Schröder sportigazgató hétfőn közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben, és "valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik". Hozzátette, hogy a támadó számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

Szalai elküldése miatt társai szerdán sztrájkba léptek és megtagadták a részvételt a délutáni edzésen, ezáltal nyilvánítva ki szolidaritásukat a magyar játékossal. Akciójukkal a Mainz futballistái azt kívánták elérni: a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát.

A 32 esztendős Szalai tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz, amelyben azonban nem vált alapemberré. Az új Bundesliga-idény múlt heti első fordulójára a keretbe sem nevezte őt Achim Beierlorzer vezetőedző. Szerda reggel Szalai megjelent az egyesület edzőközpontjában, de mivel nem tréningezhetett a többiekkel, egyedül gyakorolt.

Csütörtökön a klub labdarúgói újra edzésbe álltak, Rouven Schröder sportigazgató pedig "kényelmetlennek" nevezte a szituációt, és megerősítette: a gárda valóban a magyar csatár ügye miatt nem edzett, ugyanakkor továbbra is állítja, Szalai elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok vannak.

A Bild ezzel ellentétben arról számolt be, hogy Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×