eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Befejezéshez közeledik a Budapest Honvéd FC stadionja, az új  Bozsik József Stadion építése a XIX. kerület, Puskás Ferenc utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Hamarosan elkészül a Bozsik Aréna, így áll most az építkezés

A Honvéd egykori stadionja helyén egy 8200 fős aréna épül, már csak az utolsó simítások vannak hátra, és visszaköltözhet a csapat.

Már az utolsó előtti fázisnál tart a Kispesten a Bozsik József Stadion, melyet a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma kivitelez az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján – írja a magyarepitok.hu. A régi stadion helyén egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna épül fedett lelátóval, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.

Az előrehaladottabb területeken már csak a festési munkák és a bútorozás befejezése van hátra. Ugyanakkor a többi területen elkezdődött az elektromos és gépészeti szerelvényezés, valamint a melegburkolási munkák is zajlanak már.

Budapest, 2020. július 26.
Befejezéshez közeledik a Budapest Honvéd FC stadionja, az új  Bozsik József Stadion építése a XIX. kerület, Puskás Ferenc utcában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Befejezéshez közeledik a Budapest Honvéd FC stadionja, az új Bozsik József Stadion építése a XIX. kerület, Puskás Ferenc utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László

A külső területen a parkolók építése mellett folyamatosan halad a füvesítés és a növénytelepítés is, a küzdőtéren pedig már a sportpálya alépítményeit építik. Ezt követően egyre látványosabb lépések következnek: jöhetnek az üzempróbák és a gyepszőnyeg telepítése, valamint a lelátó grafikai kialakítása a klub színeivel.

A kivitelezés során komoly feladatot jelentett a külső homlokzati díszburkolat, amelyhez összesen 3500 gyártmánytervet kellett készíteni. A minden irányban ívelt homlokzatot már a vasbeton pillérek tervezésénél és kivitelezésénél nagyon precízen kellett kialakítani.

További extra kihívás volt a stadion melletti vasúti felüljáró kivitelezése, amit a MÁV-val szoros együttműködésben lehetett csak megoldani a folyamatos forgalom mellett. A sínek közelsége miatt csak folyamatos felügyelet mellett lehetett dolgozni, a híd beemelésére pedig csak egy napot kaptak a kivitelezők.

Az építkezésről további képek itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×