eur:
394.95
usd:
363.41
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: pixabay.com

Túl fogja élni horrorbalesetét a holland bringás sztár - videó

Még akár az élsporthoz is visszatérhet, pedig a lengyel versenyen történteket látva ezt aligha feltételezték sokan.

Hazaszállítják a holland bajnok Fabio Jakobsent, akinek kedvezően alakul az állapota azt követően, hogy egy hete súlyos balesetet szenvedett a lengyel országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitószakaszán.

"Jakobsen állapota kedvezően alakul, lehetővé téve, hogy szerdán átszállítsák a hollandiai Leiden kórházába, ahol további kezelések várnak rá" - számolt be csapata, a Deceuninck - Quick-Step.

A Slaski és Katowice közötti közel 196 kilométeres etap hajrájához érkezve, miközben a sprinterek vetélkedtek a győzelemért, a holland Dylan Groenewegen mintegy 75 kilométer/órás sebességnél nem hagyott elég helyet a kordonok mellett a hátulról érkező honfitársának, aki

több kordont és egy ott álló útvonalbiztosítót felborítva az út mellé zuhant.

Jakobsent súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba, ahol megműtötték a koponyáját és az arcát. A 23 esztendős kerékpáros arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette és két napig mesterséges kómában tartották.

A sosnowieci Szent Barbara kórház igazgatója két nappal a baleset után bizakodását fejezte ki, hogy Jakobsen képes lesz visszatérni a versenysporthoz. Egyetértett ezzel a csapatorvos is, aki hétfőn úgy fogalmazott: "nehéz és fáradságos" időszak áll a bringás előtt, akinek az evés és ivás is kihívás lesz, ám a baleset súlyosságát figyelembe véve jó állapotban van.

A szakaszsikert a győztes Groenewegen kizárása után a zsűri Jakobsennek ítélte. A holland bajnok sprinter tavaly két szakaszt nyert a Vuelta a Espanán, és idén is jó formában tekert: a világjárvány miatt kialakult kényszerszünet előtt nyert szakaszt a valenciai és algarvei körversenyen, majd diadalmaskodott egy belga egynapos viadalon.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×