eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bruno Fernandes, a Manchester United játékoosa (b) és Aaron Ramsdale, a Bournemouth kapusa az angol labdarúgó-bajnokság 2020. július 4-i mérkőzésén Manchesterben.
Nyitókép: MTI/EPA/AP/Dave Thompson

Hiába a fantasztikus kapusteljesítmény, a Man United követte az Intert az elődöntőbe

Még soha nem volt senkinek ilyen sok (és látványos) védése az Európa-ligában, mint amennyit Karl-Johan Johnsson, a Köbenhavn kapusa bemutatott. Csak tizenegyesből tudta őt legyőzni Bruno Fernandes. Mégis, a Manchester United 1-0-s győzelemmel követte a labdarúgó Európa-liga 2019–2020-as kiírásának elődöntőjébe a Bayer Leverkusent 2-1-re legyőző Internazionalét.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: A mérkőzést Düsseldorfban rendezik. A két összeállítás. Internazionale: Handanovic – Godin, De Vrij, Bastoni – D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young – Lukaku, Martinez. Bayer Leverkusen: Hradecky – L. Bender, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven – Baumgartlinger, Palacios, Havertz – Demirbay, Diaby, Volland.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: A kölni mérkőzés összeállításai. Manchester United: Romero – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Williams – Pogba, Fred – Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford – Martial. FC Köbenhavn: Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Boilesen – Pep Biel, Stage, Zeca – Daramy, Wind, Falk.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Sven Bender az utolsó pillanatban megsérült, Jonathan Tah kezdett helyette.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Este 9 órakor, Kölnben, 32 fok volt. (Düsseldorfban is hasonló a helyzet.)

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Mohamed Daramy, a dánok Sierra Leone-i származású játékosa helyzetbe került, de Eric Bailly a döntő pillanatban el tudta rúgni a labdát.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Máris csere a dánoknál, Boilesen megsérült, Bergsson állt be. Közben ápolják a Man United védőjét, Wan-Bissakát. Ő felépült.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Megvan a negyeddöntők első gólja, Nicolo Barella vezetést szerzet az Internek, A tizenhatoson kívülről, külsővel lőtt a kapuba. Internazionale–Leverkusen 1-0.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Újabb dán helyzet, de az angolok védői kétszer is önfeláldozóan mentettek.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Barella óriási helyzetben a kapusba, Hrádeckybe rúgta a labdát.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Turpin, a francia bíró tizenegyest ítélt a Manchester United javára, videóznak. A VAR aztán felülbírálta az ítéletet, les miatt a dánok következtek.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Romelu Lukaku tovább javítja remek idénybeli statisztikáját, s góljával nagyon közel került az Inter az elődöntőhöz. Mint egy régi vízilabdacenter, olyan gólt lőtt, kihasználva rettenetes erejét. Az olaszok a Getafe ellen 44 perc alatt jutottak 2-0-ig, most a 22. percben már két góllal vezetnek. Lukaku akkor lőtte a másodikat, amikor a Getafe ellen a csapat az elsőt szerezte. Internazionale–Leverkusen 2-0.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Kisebb csodára érdemes figyelni: Romelu Lukaku sorozatban a kilencedik Európa-liga-mérkőzésén szerzett gólt. Ezzel megjavította Alan Shearer csúcsát ebben a kupában. Az Inter 106 gólt szerzett eddig az idényben, az elmúlt 65 évben ennél csak egyszer jutott magasabb számig, 2004–2005-ben 107-ig.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Nincs igazán jó védekezés, sok a helyzet. Lukaku is kihagyott egyet.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Szépített a Bayer Leverkusen, nem dőlt még el semmi. Kai Hevertz igazolta tehetségét a találatával. Amilyen szép és fontos gólt rúgott, érdekes, hogy egyáltalán nem ünnepelték a társai. Internazionale–Leverkusen 2-1.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Daley Sinkgraven (vélt) kezezése miatt tizenegyeshez készülődhetett az Inter. Ám a VAR felülbírálta a játékvezetőt, mondván, a védő vállát és nem a karját érintette a labda. Maradt a 2-1 az olaszoknak.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Az angolok egyre nagyobb nezőnyfölényben játszanak, de még nincs gól.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: A 44. percben Greenwood kiugrott, majd a lövése után a labda a túlsó kapufáról a hálóba pattant. Megnézték a jelenetet a VAR-szobában, s bár a paretjelzőnek és az asszisztensnek jó volt, érvénytelen a gól.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Jobban kezdte a milánói csapat a második félidőt is, de nem növelte előnytre. Mindenesetre tartja előnyét.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Labdajáratás után Fred 17 méteres lövését fogta Johnsson.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Újabb meg nem adott United-gól. Greenwood lövése után a labda kipattant a kapufáról, éppen Marcus Rashford elé. A csatár könnyedén a kapuba passzolt, de lesről.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Demirbay lövését Handanovic, ha nem is könnyen, de hárította.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Két kisebb dán helyzet, Romero figyelt. A másik oldalon Johnsson csak nézte, hogy Bruno Fernandes 17 méteres lövése után a labda kipattan a kapufáról.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Alexis Sánchez is pályán, kísérletét hatástalanította Hrádecky.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: A dánokat nem lehet leírni. Két ziccerük is volt, de blokkoltak a védők. A nagyobbiknál Bryan Oviedo labdájába lépet bele Eric Bailly.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: A 83. percben Johnsson bemutatta a mérkőzés eddigi legnagyobb védését, Martial csavarását egy kézzel kiütötte.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Rasmus Falk elképesztően jó futballista, 28 éves, mindössze eghyswzer játszott a dán válogatottban. Minden labdaérintése veszélyes.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Minden eldőlhet Düsseldorfban. Tizenegyest ítélt a játékvezető az Eriksen elleni szabálytalanság miatt. A VAR megnézte, s másodszor is felülbírálta a bírót. Hat perc hosszabbítás.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: A 91. percben Martial három védőt elfektetett, szólózott, de egy negyedik, Victor Nelsson a döntő pillanatban leszerelte.

INTERNAZIONALE–BAYER LEVERKUSEN: Vége a meccsnek, az Inter 2-1-gyel továbbjutott, ellenfele az elődöntőben a Sahtar Donyeck vagy az FC Basel lesz.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Vége a rendes játékidőnek, 2x15 perc hosszabbítás következik.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Vezetnek a Vörös Ördögök. Johnsson előbb már hárította Martial ziccerét, majd a francia szélső kiharcolt egy tizenegyest. Bruno Fernandes belőtte. Manchester United–Köbenhavn 1-0.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Martial újabb bagy szólója végén újabb kapusbravúr.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Két újabb elképesztő kapusbravúr Karl-Johan Johnssontól. A svéd kapus két éve tagja volt a s23-as vb-keretüknek.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Megkezdődött a hosszabbítás második játékrésze.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: A dánok birtokolják a labdát, de nem tudnak helyzetbe kerülni.

MANCHESTER UNITED–FC KÖBENHAVN: Vége a mérkőzésnek, 1-0-s összesítéssel továbbjutott a Manchester United.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×