eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A manchesteri Marcus Rashford nyitógólja az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában játszott Manchester United - FC Liverpool mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. október 20-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

A kívánt menetrend az Európa-ligában: utazás, győzelem, utazás

Új szakasz kezdődik az Európa-liga, de az sem túlzás, hogy a nemzetközi kupák 1955 óta íródó történetében. Először rendezik a negyeddöntőtővel kezdődő szakaszt egy helyszínen, egy mérkőzésekkel. A sort ma a Manchester United és az FC Köbenhavn, illetve az Internazionale és a Bayer Leverkusen kezdi.

A mostani, a koronavírus-járvány miatt kialakított lebonyolítási rendszer sokkal inkább hasonlít egy világ-, vagy Európa-bajnokság záró szakaszára, mint a korábbi klubkupasorozatokra. A vb-kre és az Eb-kre jellemző (a 2020-asnak szánt, 2021-es kontinensbajnokságot kivéve), hogy a csapatok egy országban, néhány nap különbséggel meccseket játszva, egy mérkőzésen a továbbjutást eldöntve mérkőzésnek meg a trófeáért. Mint most.

Mégis van a speciális helyzet okozta különbség: „normális esetben” a küldöttségek nem utazgatnak haza a mérkőzések után, majd térnek vissza a következő előtti este. Most ez a helyzet. Az UEFA javaslata szerint charterjáratokat használnak, s előre kijölt kis szállodákban laknak, hogy a lehető legminimálisabbra csökkentsék az idegenekkel való találkozást.

A fogadóirodák szerint a ma esti két párban Inter és a Manchester United az esélyesebb. Az olaszok állítólag ugyanazzal a tizeneggyel kezdenek, mint amelyikkel legyőzték 2-0-ra a Getafét. Az egyetlen kérdőjel, hogy a jobbszélső Antonio Candreva vagy Danilo D’Ambrosio legyen. Ez azt jelenti, hogy Christian Eriksen, aki néhány perccel a beállása után gólt szerzett, megint csak a kispadon kezd. Elöl Romelu Lukaku és Lautaro Martínez játszik. Valamint azt, hogy bár Skriniar is Antonio Conte rendelkezésére áll, az edző inkább a nagyon rutinos Diego Godint preferálja.

A németeknél leglább két játékos nem állhat Peter Bosz edző rendelkezésére a Rangers elleni győztes csapatból. Charles Aranguíz eltiltását tölti majd, míg Nadiem Amiri kénytelen volt karanténbe menni, mivel találkozott egy fertőzöttel.

A Manchester United Phil Jones nélkül utazott Németországba, a védő nem játszott az elmúlt időszakban, de reményteli volt, hogy felépül a nyolcas döntőre. Luke Shaw is sérült. Ole Gunnar Solskjaer a MU és Ståle Solbakken hajdanán együtt játszottak a norvég válogatottban. Az angolok várható kezdőcsapata: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams – Pogba, Matics – Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford – Martial

A mai program

Manchester United–FC Köbenhavn (Köln, 21.00, tv: Sport 1)

Internazionale–Bayer Leverkusen (Düsseldorf, 21.00, tv: Digisport 1)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×