eur:
394.25
usd:
370.79
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra győzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Szoboszlai Dominik: el akarom érni, hogy az embereket érdekelje a magyar foci

Szabadrúgásgóllal lőné ki a válogatottat a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra; egy az egy ellen szerinte jobb, mint Dortmundba igazolt csapattársa. Interjú a France Footballban.

Tekintélyes futballszaklap készített nagyinterjút Szoboszlai Dominikkal, a magyar labdarúgó-válogatott és a Red Bull Salzburg középpályásával - szúrta ki a 24.hu.

A beszélgetés apropóját láthatóan az adta, hogy a járványszünet utáni pár meccsen a 19 éves labdarúgó 8 gólt és 11 gólpasszt termelt, ami az otthoni különmunkájának köszönhető a fiatal szerint - magánedzővel, fizikai felkészüléssel.

Kedvenc taktikai hadrendje a 4-2-2-2, amelyben balról indulva befelé cselezhet, és a jobb lábával lőhet.

Edzések után rendre gyakorolja még a szabadrúgást, akár ötvenszer is kapura lő.

A kérdésre, hogy nem kockázatos-e folyton kapura lőni a szabadrúgást, Szoboszlai azt mondta, kockázat nélkül nem lehet futballozni. Olyan játékosnak tartja magát, aki a kockáztatással is mutatja, nem fél senkitől, semmitől.

"Ha nem próbálkozol soha, nem is érsz el semmit" - mondta.

Játék közben folyamatosan fent van a feje, figyeli, mi van előtte, mögötte, mellette, ez a kulcsa annak, hogy tudja, mi a következő lépés, kinek tud majd passzolni, ha hozzá kerül a labda.

"Már azelőtt tudom, mi a következő lépés, hogy megkapnám a labdát" - fogalmazott. És persze mindig előre próbál passzolni.

Kedvenc játékostársa volt a már Dortmundban szereplő Erling Haaland és a Liverpool által megvásárolt Takumi Minamino, de azért magára is koncentrál, hisz

a Salzburg "nélkülük is ugyanolyan jól tud játszani".

"Egy az egy ellen jobb vagyok Erlingnél, de ha őt is megkérdezik, az ellenkezőjét fogja mondani. Remélem, játszunk majd egymás ellen" - csillant fel Szoboszlai Dominik szeme.

Azt is elmondta még, szeretne olyan teljesítményt nyújtani, ami a magyar foci iránti érdeklődés jelenlegi szintjén emel. Nem állna meg azon a szinten maga sem, hogy a válogatott vezére legyen, azt akarja elérni, hogy az emberek újra nézzék a magyar labdarúgó-válogatott meccseit, és talán ő az az ember, aki ennek elérésére képes lehet, illetve segítheti a csapattársakat ebbe az irányba.

Egy szabadrúgásgóllal akarja kijuttatni a nemzeti csapatot a jövő évre halasztott Eb-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×