eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra győzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Szoboszlai Dominik egyre többet árul el a jövőjéről

Fogalma sincs, mennyi pénze van a legmagasabb piaci értékű magyar labdarúgónak, vagyonát ugyanis apja és menedzsere fekteti be. A Milan-kérdésről is beszélt egy interjúban.

Interjút adott a Rangadónak a magyar labdarúgás első számú ígérete, Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg BL-t megjárt középpályása, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa.

Elmondta, iskolás korában már rég magántanuló volt, de karrierje miatt még nem tudott leérettségizni, igaz, ha nincs a koronavírus, most erre is sor került volna.

Pályafutása hajnaláról elmondta, apja és menedzsere elmagyarázta neki, hogy többet ér a harmadosztályban egész mérkőzéseket játszani, mint szenvedni és padozni az élvonalban, ezért türelmes volt.

Aztán jött a salzburgi kapcsolat, ahol megküzdött a helyéért: "volt 25 olyan képességű játékos, mint én, és a csapatba kerülésnél nem nézték, honnan jöttél".

Mentalitását szigorú apjának köszönheti, aki sokáig edzője is volt: "leüvöltötte a fejemet, én meg kussban maradtam". Magában persze feleselt volna, de utólag látja, abban az időben igaza volt az edző-apának.

A 19 és fél évesen háromszoros osztrák bajnok, nyolcszoros magyar válogatott futballistát ma a hírek szerint nagy klubok keresik, de kis híja volt, hogy nem így lett, mivel Salzburgban egy ideig nem bírta Marco Rose edző stílusát, majd mégis úgy döntött, hogy megküzd a csapatba kerülésért, és ez bizonyult a nyerő stratégiának.

Cáfolta azt a mendemondát, hogy Kovács Istvánnak beszólt volna a válogatott öltözőjében, hogy kevesebb bajnokija van a Vidiben, mint neki BL-meccse, és azt is, hogy Marco Rossival feleselt volna.

Szabadidejében playstationözik vagy Salzburgban lófrál, ahol bérleményben lakik, bár szerinte megdolgozott azért, hogy saját lakása legyen mint a valaha volt legmagasabb piaci értékű magyar - és osztrákbajnokság-beli - focistának.

Apropó pénz: ezt apja és a menedzsere kezeli, akikben megbízik, ők fektetik be azt, ami "jön".

Nem árulja el, mennyi a jövedelme, de annyit igen: "ha nem vagyok totál idióta, akkor elvagyok életem végéig".

Azért sem foglalkozik a pénzzel, mert a céljaira koncentrál, és ha azokat eléri, nyilván tehetős lesz, "akkor meg minek" foglalkozzon az anyagiakkal.

A céljai pedig: 150 válogatott meccs, Bajnokok Ligája-győzelem egy spanyol vagy olasz klub játékosaként.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×