eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás lehet a Nemzet Sportolója: "nekem múltam nincs, csak jövőm"

A vízilabdalegenda szerint ő ugyanolyan nagyképű most is, mint korábban, és ha ő lesz a Nemzet Sportolója, azt csak a vízilabdasportnak és magának köszönheti.

A Nemzet Sportolói Faragó Tamást javasolják új tagnak Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó halála után.

"Én azt gondolom, hogy szegény Gyurika halála után egy vízilabdázónak kéne ebben a grémiumban részt venni. Sajnálatos, ami történt, ugyanakkor én azt gondolom, hogy többször fölmerült a nevem; papírom is van róla, elmúltam 60 éves, tehát minden tulajdonsággal rendelkezem, amely erre a címre jelölt, és meg is szavaztak" - reagált az InfoRádióban Faragó Tamás.

Szerinte a hír a magyar vízilabda számára üzen, amely 9 olimpiai aranyérmet szerzett az országnak, és ha bárkinek meg kéne köszönnie a címet, akkor elsősorban a magyar vízilabdának és saját magának kellene.

A 68. születésnapja felé közeledő sportági legenda játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok, edzőként pedig csak az ötkarikás arany hiányzik a kollekciójából.

Bevallása szerint amikor az uszodába gyerekként lekerült, semmije sem volt, de tehetségesnek tartották, amit maga is elhitt aztán. Úgy tartja, a rendszeresség lényegesebb a módszerességnél, de nem csak rendszeresen és sokat edzett, de úgy is gondolkodott, hogy

amit a világon bárki tud, azt ő is meg tudja tanulni.

Sikerei közül nem tud egyet sem kiemelni. S hogy miért?

"Most is olyan nagyképű vagyok, mint voltam. Nekem múltam nincs, csak jövőm. Ha valaki emlékszik a múltamra, akkor majd beszél róla, és akkor már minden megérte."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×