eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Király Gábor kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén a marseille-i Robert Louis Dreyfus Központban 2016. június 17-én, az F csoport második fordulójában Izland ellen játszott mérkőzés előtti napon.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor: nem nézek meccseket a szabadidőmben, 26 év elég volt

Nagyinterjú készült a 108-szoros válogatott kapussal, akinek semmi baja azzal, hogy nem kér szolgálataiból a Haladás.

Idén júliusban is megtartotta hagyományos, gyerekeknek szóló kapustáborát a 108-szoros válogatott labdarúgó, Király Gábor.

A hétköznapokban a Király Sportegyesületet vezeti, de nem tölti ez ki az egész napját, "külföldi kapcsolatainak köszönhetően" más teendői is vannak, például dolgozott korábbi klubjának, a Crystal Palace-nak is egy éven át, a fontos vendégek előtt képviselte a klubot - legendaként.

Közben szakmai együttműködése van a Hertha BSC-vel is, ahová tanulmányutakat szervez.

És persze motivációs előadásai is vannak.

"Arra egyetlen pszichológus sem készíthet fel, milyen érzés úgy védeni, hogy közben negyvenezer Dortmund-szurkoló ugrál mögötted.

Egyébként ezekre a beszédekre is ugyanolyan alaposan fel kell készülni, mint a meccsre. Tudnom kell, mit akarok átadni, hogyan építem fel az előadásomat, és fontos, hogy a közönség ne csak száraz szavakat halljon" - árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Szabadidejében egyébként nem igazán néz meccseket, igyekszik megbecsülni, hogy szabadabbak a hétvégéi, mint korábban 26 éven át.

A Haladásnál - ahol nevelkedett és ahol aktív pályafutását befejezte - nem számítanak a szolgálataira, de sosem ajánlotta magát, ezért is alapított saját egyesületet, a maga útját járja.

A Király SE-t az NB III-ig szeretné vinni,

ahol aztán legalább 5 évig megragad a csapat.

Király Gábor életéből korábban az országjárás is elmaradt, ezért a közelmúltban Nyíregyházára utazott, és életében először végre eljutott az egri várba is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×