eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Sergio Ramos, a Real Madrid játékosa ünnepli a belga Club Brugge elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2019. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/JuanJo Martin

Sergio Ramos Midasz királyhoz hasonlította Zidane-t, s elárulta, honnan akar nyugdíjba menni

A Real Madrid alkalmazottai már előre ittak a medve bőrére – állítólag az online platformon már csütörtök délután lehetett (több mint száz euróért...) kapni a 34. bajnoki címet ünneplő trikót –, de semmit sem kiabáltak el: a csapat folytatta győzelmi sorozatát és egy fordulóval a zárás előtt bebiztosította a bajnoki címet. Zinédine Zidane a tizenegyedik titulusát szerezte a csapat élén.

A francia legendának – nem csupán játékosmúltja, de edzői sikerei miatt is jár neki ez a minősítés – a 209. mérkőzésén sikerült bebiztosítani a tizenegyedik címét, ami azt jelenti, hogy minden 19. mérkőzésére esik egy trófea. Már évek óta ő a klubtörténet második legsikeresebb trófeagyűjtó edzője Miguel Munoz után, aki 14 címet nyert, 605 mérőzésen. A Marca megjegyezte a legsikeresebb edzők kapcsán, hogy a lista első öt helyén állóból négy (Munoz, Zidane, Del Bosque és Molowny) játszottak is a klubban, csak Leo Beenhakker jelenti a kivételt.

Zidane csütörtök este megerősítette, hogy számára ebben

az idényben a bajnoki cím mindennél fontosabb volt, következésképpen ennek megnyerése mindennél nagyobb örömet jelentett.

Röviden lezárta a katalánok által keletkeztetett polémiát, mely szerint a sok kedvező VAR-ítélet miatt egyáltalán megérdemli-e a Real Madrid az elsőséget: „Mi voltunk a legjobbak, mert mi szereztük a legtöbb pontot, ez ennyire egyszerű.” Beszélt arról is, hogy bár a mostani siker profi pályafutása egyik legjobb napjává emelte ezt a csütörtököt, maradt kicsi hiányérzete, nagyon sajnálja, hogy a szurkolók nélkül kellett ünnepelni:

„Jó lett volna a csapat híveivel együtt, a Cibelesnél ünnepelni, de ezt most nem lehetett.

Azért biztos vagyok abban, hogy ők is örülnek, otthon. A csapat boldoggá tette a szurkolókat.”

Marcelo és a csapatkapitány Sergio Ramos a huszonkettedik titulusát gyűjtötte a Real Madrid játékosaként, az elsőt is együtt nyerték, 2007-ben, Fabio Capello irányításával, ugyancsak bajnoki címet szerezve. Könnyen kiszámítható, hogy a diadalok éppen fele született Zidane irányításával. Ramos Midasz királyhoz hasonlította az edzőt, mondván, amihez nyúl, arannyá változik. A hátvéd a Villarreal elleni meccs előtt még bizonytalan volt a jövőjével, a szerződéshosszabbítással kapcsolatban, állítólag Florentino Pérez a mérkőzés után úgy nyilatkozott, Ramos addig marad, ameddig csak akar. Mire a védő: „A Real Madridból szeretnék nyugdíjba menni.”

Bár ősszel a Real Madrid is viszonylag sok pontot elveszített, a 33. forduló után 86 pontja van. A Barcelona a 2018–2019-es idényben 87-tel lett bajnok, ezt túl is szárnyalhatja a Madrid, ha megnyeri vasárnap az utolsó bajnokiját.

Zidane a kulcsposztokon keveset változtatott, de szinte mindig kihasználta cserelehetőségeit az újrakezdés után. A bajnoki szezonban 2500 percnél többet játszott Courtois, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Kroos, Casemiro és Benzema. Luka modric is majdnem kétezret. A belga kapus kivételével mindannyian pillérei voltak Zidane 2016 és 2018 között három BL-t nyerő gárdájának is.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×