eur:
394.47
usd:
363.2
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

A harmadik helyre ugrott a három gólt szerző Chelsea

A Chelsea fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a Crystal Palace pályáján az angol labdarúgó Premier League-ben. A „Kékek” ősszel is nyertek (ezen) londoni riválisuk ellen, Frank Lampard lett az első Chelsea-menedzser Dave Sexton 1972-es duplázása óta, aki egy idényen belül két bajnoki meccset is nyert a Palace ellen.

A Chelsea Olivier Giroud révén került előnybe, a 6. percben, Willian elfutása után. A francia világbajnok öt gólt szerzett a legutóbbi nyolc bajnoki meccsén, 2020 februárja óta.

Frank Lampard együttese a 27. percben már két góllal vezetett, miután Willian újabb asszisztja után Cristian Pulisic a balösszekötő helyéről nagy gólt rúgott a rövid sarokba. A brazil szélső chelsea-s pályafutása kezdete óta először ért el gólt, vagy gólpasszt négy egymást követő mérkőzésen. Az újrakezdés óta hat „kanadai” pontot szerzett (négy gól, két gólpassz), ennél többet senki sem ért el a teljes mezőnyben. Egyedül Bruno Fernandes, a Manchester United portugálja ért el ugyancsak hatot.

A Crystal Palace a 34. percben Wilfried Zaha bombagóllal szépített, 1-2, ez volt az eredmény a szünetben is. Amikor a 71. percben Tammy Abraham visszaállította a kétgólos különbséget, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

Ám izgalmas volt a hajrá is, miután a belga válogatott Christian Benteke egy perccel később szépített. Több gól ellenben nem esett, az újrakezdés óta egy kivételével eddig minden meccsét megnyerő Chelsea fellépett a képzeletbeli dobogóra. Az, hogy ott is tud-e maradni, a késő esti Arsenal–Leicester City mérkőzés eredményétől függ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×