eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A harmadik helyre ugrott a három gólt szerző Chelsea

A Chelsea fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a Crystal Palace pályáján az angol labdarúgó Premier League-ben. A „Kékek” ősszel is nyertek (ezen) londoni riválisuk ellen, Frank Lampard lett az első Chelsea-menedzser Dave Sexton 1972-es duplázása óta, aki egy idényen belül két bajnoki meccset is nyert a Palace ellen.

A Chelsea Olivier Giroud révén került előnybe, a 6. percben, Willian elfutása után. A francia világbajnok öt gólt szerzett a legutóbbi nyolc bajnoki meccsén, 2020 februárja óta.

Frank Lampard együttese a 27. percben már két góllal vezetett, miután Willian újabb asszisztja után Cristian Pulisic a balösszekötő helyéről nagy gólt rúgott a rövid sarokba. A brazil szélső chelsea-s pályafutása kezdete óta először ért el gólt, vagy gólpasszt négy egymást követő mérkőzésen. Az újrakezdés óta hat „kanadai” pontot szerzett (négy gól, két gólpassz), ennél többet senki sem ért el a teljes mezőnyben. Egyedül Bruno Fernandes, a Manchester United portugálja ért el ugyancsak hatot.

A Crystal Palace a 34. percben Wilfried Zaha bombagóllal szépített, 1-2, ez volt az eredmény a szünetben is. Amikor a 71. percben Tammy Abraham visszaállította a kétgólos különbséget, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

Ám izgalmas volt a hajrá is, miután a belga válogatott Christian Benteke egy perccel később szépített. Több gól ellenben nem esett, az újrakezdés óta egy kivételével eddig minden meccsét megnyerő Chelsea fellépett a képzeletbeli dobogóra. Az, hogy ott is tud-e maradni, a késő esti Arsenal–Leicester City mérkőzés eredményétől függ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×