eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ivan Rakitic, az FC Barcelona (b) és Fabinho, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban 2019. május 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

A Barcelonának csak a védelme kitűnő

A Barcelona nehezen nyert e heti első meccsén, edzője, Quique Setién, szerint is enyhén szólva közepes játékkal. Panaszai beleillettek abba a sorba, amely talán Gerard Piqué a Sevilla elleni döntetlen után elmondott szavaival kezdődött. A védő is arról beszélt, hogy nincs jó formában a csapat.

Ha csapatrészekre bontjuk a Barcelona eddigi teljesítményét, a védelemre nem lehet panasz. Az újrakezdés óta még nem kapott gólt a csapat, a Mallorca ellen 4-0-ra, a Leganes ellen 2-0-ra, az Athletic Bilbao ellen 1-0-ra nyert, közben a Sevillával 0-0-ra végzett. Ugyanakkor a csatárok az elmúlt két mérkőzésen nem szereztek gólt, szerencséjükre Ivan Rakitić kisegítette őket: hét perccel a beállítása után megszerezte idénybeli első gólját. Mondhatni: csapata számára a legjobbkor.

Lionel Messinek a találatnál beírtak egy gólpasszt, ez volt barcelonai pályafutása (másképpen: klubpályafutása) során a 250. „assziszt”. Az egyik leginkább véletlenszerű, de ez aligha bántotta. Az argentin szupersztár szerdán, 24-én ünnepli a 33. születésnapját, ennek kapcsán többféle adat, összesítés is született vele kapcsolatban. Az egyik a korosztályos pályafutásáról szól: 2000 és 2005 között 97 mérkőzésen 89 gólt szerzett.

A brazil Arthur 56 percet játszott kedd este; már a mérkőzés előtt elterjedt a spanyol és az olasz sajtóban, hogy közel a megállapodás a katalán klub és a Juve között a középpályás átigazolásáról. Állítólag a vételár 80 millió euró is lehet, ezzel Arthur a Juventus történetének legdrágább brazil futballistája lenne. Az UOL nevű brazil portál kigyűjtötte az eddigi legdrágább ötöt: 1. Douglas Costa (Bayern München, 2018, 40 millió, 2. Danilo (Manchester City, 2019, 37 millió, 3. Felipe Melo (Fiorentina, 2009, 25 millió, 4. Diego (Werder Bremen, 2009, 24,5 millió, 5. Alex Sandro (FC Porto, 2015, 24 millió).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×