INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

deutsch tamás

mob

olimpia

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője a 15. Maccabi Európa Játékok sajtótájékoztatóján a budapesti Ludovika Campus Oktatási Központban 2019. július 29-én. Az ezen a napon megkezdődött és augusztus 7-ig tartó budapesti Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye, amelyre 42 ország közel 2300 sportolója összesen 24 sportágban - ebből négy bemutató - versenyez majd egymással. Ez rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.

Deutsch Tamás MOB-alelnök: két érmünk is lehet a következő téli olimpián

Már 2022 felé kacsintgat a téli sportágakért felelős új olimpiai bizottsági alelnök, akinek máris van ötlete az alapszabállyal kapcsolatban.

Két magyar érem megszerzését sem tartja elképzelhetetlennek a 2022-es pekingi téli olimpián Deutsch Tamás, akit a szombati MOB-közgyűlésen a téli sportágakért felelős alelnöknek választottak Orendi Mihály - számára már előzőleg ismert - visszalépése után.

"Orendi Mihály munkáját kell folytatnom" - utalt arra, hogy ő volt az első, dedikáltan a téli sportokért felelős MOB-alelnök. "Szeretném is őt felkérni, hogy legalább a pekingi téli olimpiáig tanácsadóként segítse a munkámat és a MOB elnökségét is" - mondta az InfoRádióban Deutsch Tamás.

Egy korábbi lapinterjúban azt mondta, szeretne "jelző nélküli" alelnök lenni. Ennek kifejtéseként közölte, hogy igazából a két alelnök közül mindkettő jó, ha felel a téli és a nyári olimpiáért is, de ez nem akadálya annak, hogy néhány kiemelt fontosságú ügyben az elnök elnökségi tagokat nevezzen meg vezetőként, de ez az alapszabályt is érintő kérdés még.

Ilyen stratégiai kérdés lehet például, hogy

szükség lesz egy úgynevezett "kettős életpályamodell" kidolgozására az olimpiai mozgalomban, nem mellékesen pedig egy hosszú távú utánpótlás-fejlesztési programra is,

hiszen "a 2036-os nyári olimpia érmesei, pontszerzői nagy eséllyel már itt élnek közöttünk".

Szeretné, ha a következő téli olimpiára valahogyan kiverekedné magát a magyar jégkorong-válogatott.

Rövidpályás gyorskorcsolyában szerinte a legutóbbi olimpián elért siker megismétlésére is van esély, sőt, nem kell majd csodálkozni, ha egynél több éremmel térnek haza

"A sikert már nemcsak aranyéremben, éremben vagy pontszerzésben mérik, hanem kvalifikációban. Ha nagyobb lesz a pekingi olimpián a magyar csapat létszáma, mint amekkora volt Dél-Koreában, az már önmagában egy siker. Eszméletlen kemény munkát kell mindenkinek végeznie addig" - fogalmazott Deutsch Tamás.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Deutch Tamás MOB-alelnök
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018