eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A barcelonai sajtó szerint csalással nyert a Real Madrid

A Real Madrid pontszámban utolérte, s a bajnokság végén számító kritérium, az egymás elleni eredmény alapján meg is előzte a címvédő Barcelonát a La Ligában. A „fehérek” – akik ezúttal türkizkék szerelésben játszottak – 2-1-re nyertek San Sebastianban a Real Sociedad ellen.

Az első góljukat a 48. percben Sergio Ramos szerezte tizenegyesből. Akadtak, akik szerint Diego Llorente ugyan hozzáért az eset előtt Vinícius Júniorhoz – ezt nem is lehet vitatni –, ám szerintük a kontaktus nem volt olyan jelentős, hogy az tizenegyest ért volna.

A folytatásban Januzaj, a Real Sociedad egyik legjobbja egy nagyszerű távoli lövéssel bevette Courtois kapuját, de a játékvezető, Estrada Fernández a VAR-t használva úgy ítélte meg, hogy Mikel Merino, a hazaiak játékosa olyan pozícióban állt lesen s kapu előtt, hogy bár nem ért a labdához, helyezkedésével megzavarta a belga kapust.

Alig két perccel később Karim Benzema a vállával, mások szerint a felkarjával szelídített meg egy labdát, majd a hálóba lőtt. Az újabb VAR-nézés ismét a Real Madrid javára kedvezett.

A hajrában Mikel Merino szépített, de a Real Madrid elvitte a három pontot San Sebastianból.

A barcelonai El Mundo Deportivo szerint a Real Madridot az újrakezdés óta már három győzelemhez segítette a VAR, a vasárnap esti mérkőzésen három kétes szituációból háromszor Zidane csapata mellett döntött Estrada Fernández. A főcím elfogultságot sugall: „Made in Madrid”.

A barcelonai Sport a VAR vezéreinek, ha úgy tetszik vezetőinek nevezi a madridiakat, a lap "Botrány az Anoetában" alcímmel ír a San Sebastian-i stadionban történtekről.

A Real Madriddal mindig szimpatizáló Marca a Lider kifejezéssel ünnepli az első gólt szerző Sergio Ramost és egyben azt, hogy a csapat az élre ugrott, de már címlapján is jelzi a három vitatott esetet.

A spanyol bajnokságból még nyolc forduló van hátra, a Barcelona kedden az Athletic Bilbaót, a Real Madrid szerdán az RCD Mallorcát fogadja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×