eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sétálók a Hajógyári-szigeten 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat április 10-től a hétvégi napokon lezárta a szigetet, amely mostantól ismét látogatható hétvégén is.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új sportmozgalom indul – a mozgásszegény életmódot folytatóknak

Dechert Áron ezért életre hívott egy mozgalmat, amellyel 800-1000 mozgásformát kíván bemutatni Magyarországnak, hogy mindenki tovább éljen, jobb minőségben.

Félmillió – eddig mozgásszegény életmódot folytató – felnőttet vonna be az egészségmegőrző mozgás világába a most induló Mozgástér Mozgalom öt éven belül. A kezdeményezésről az alapító Dechert Áron, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportegyesületének titkára beszélt az InfoRádióban.

"Mozgásszervező sportmenedzser vagyok lassan 25 éve, több ezer olyan sporteseményt szerveztem, ahol az volt a fókuszban, hogy az emberek életmódjának a részévé tegyük a rendszeres testmozgást. Látom, hogy ez mekkora feladat" – mutatott rá Dechert Áron, aki az elmúlt évtizedekben számos konferencián találkozott azzal a diakockával, amelyből kiderül,

a magyarok fele soha nem végez egészségmegőrző célú testmozgást,

és ez őt "holisztikus" szemléletű emberként nagyon zavarta; "41 éves vagyok, lehet, hogy van még annyi időm, hogy ebben az ügyben valami jót létrehozzak" – tette hozzá.

A mozgalomnak az a célja, hogy a mozgásszegény életmódot folytatóknak felhívja a figyelmét két fontos változásra, amelyre a mozgás beköszöntével számíthatnának:

  • hosszabb ideig élnek
  • jobb életminőségben.

A kezdeményezés a felnőtt lakosságot célozza meg, a gyerekeknek rendelkezésükre áll a mindennapos testnevelés.

A Mozgástérnek az a célja, hogy

bemutassa az összes létező mozgásformát, ebből nem kevesebb mint 800-1000 van.

"Mindig, minden mozgásformához rendelni fogunk egy játékot, egy kihívást, amikor az adott mozgásforma két hetében ajánlásokkal, szakemberekkel készített interjúkkal bemutatjuk az adott tevékenységet" – ecsetelte. Csak néhány, említésképpen: kerékpározás, úszás, futás, plankelés, túrázás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×