eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
London, 2012. január 19.A 2012-es londoni nyári olimpiát előkészítő bizottság, a LOCOG által közreadott kép, amelyen a nyári játékok doppingellenőrző laboratóriumának egyik munkatársa dolgozik a dél-anfliai Harlowban 2012. január 19-én. A sportolóktól bekért mintegy 6250 mintát fogják itt megvizsgálni a nyári játékok alatt. (MTI/EPA/LOCOG) *** Local Caption *** 00000403068095
Nyitókép: MTI/EPA/LOCOG

Újabb doppingbotrányok robbanhatnak ki

Még mindig nem vehető hivatalosnak a londoni olimpia eredménye.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökséggel (ITA) bejelentette, hogy befejezte a 2012-es londoni olimpián adott doppingminták újraelemzését.

Az insidethegames.biz portál értesülése szerint az elévülési idő augusztusi lejártáig még több mint egy tucat olyan eseten dolgoznak, amelyek során megsértették az antidopping szabályokat.

Az ITA jelentése alapján a nyolc évvel ezelőtti játékokon levett vizeletminták több mint kétharmadát 2018 óta újravizsgálták az azóta kifejlesztett új eljárásokkal, és több mint 80 doppingügyre derült fény.

Ezekben dobogós sportolók is érintettek voltak, így négy sportágban - atlétikában, kajak-kenuban, súlyemelésben és birkózásban - módosult a játékok éremtáblázata.

A 2008-as és 2012-es olimpia mintáinak újraelemzésekor messze a súlyemelés produkálta a legtöbb pozitív esetet, a londoni játékokon megrendezett 15 súlycsoportból például kilenc - a hét női kategóriából hat - érintett volt úgy, hogy változott az első három sorrendje.

A 2015-ben életbe lépett új szabályok szerint az azóta levett minták elévülési ideje már tíz év.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×