eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Már a nézők beengedését tervezik az olasz meccsekre

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke szeretné, ha júliustól már nézők előtt rendezhetnék a Serie A mérkőzéseit.

"Elképzelhetetlen, hogy egy 60 vagy 80 ezer fős stadionban nincs hely a szurkolók egy kisebb csoportja számára a szükséges óvintézkedések mellett. Tiszta szívből kívánom, hogy így legyen" - nyilatkozta.

Az olasz élvonal várhatóan június 20-án folytatódik, egyelőre zárt kapuk mögött. A stadionokban a szigorú szabályok szerint csak a csapatok, az alkalmazottak, az újságírók és a hivatalos személyek tartózkodhatnak, alkalmanként legfeljebb háromszázan.

Gabriele Gravina kijelentette, aggódott, amikor Franciaországban befejezettnek nyilvánították az idényt.

"Az volt a legnehezebb nap, hiszen amikor az öt nagy bajnokság közül az egyiket elveszítettük, tudtuk, ez ránk is súlyos hatással lehet" - mondta.

A szövetség elnöke közölte, új javaslatokkal fognak előállni annak érdekében, hogy az illetékesek változtassanak a jelenlegi karanténszabályon. Ennek értelmében ha egy játékos vagy stábtag pozitív koronavírus-tesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül.

A szövetség elnöke elárulta, folyamatosan tartják a kapcsolatot Vincenzo Spadafora sportminiszterrel, és bár voltak feszült pillanatok, ugyanazt az alapelvet vallották: a labdarúgásnak újra kell indulnia, amikor az ország elkezd visszatalálni a megszokott kerékvágásba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×