eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kylian Mbappe, a Paris Saint Germain (b) és Ander Herrera, a Manchester United játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében játszott első mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. február 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

Mbappé el van ájulva a Liverpooltól

Aki gondolkodik azon, hogy Kylian Mbappé a két fontos kérője, a Real Madrid és a Liverpool közül melyikhez menne szívesebben, alighanem megkapja a megoldást a fiatal francia csatár szavait olvasva. A PSG ifjú csillaga lelkesen dicsérte a „Vörösök” játékát és Jürgen Klopp munkáját.

Mbappé szerint a Liverpool játéka olyan tökéletes, mint egy gép működése. A „Vörösök” huszonöt pontos előnnyel várják a Premier League folytatását a címvédő Manchester City előtt. 2019-ben még „csak” másodikok voltak a City mögött a bajnokságban, de megnyerték a Bajnokok Ligáját, s több mint 365 napon keresztül veretlenek maradtak, mígnem kikaptak a Watfordtól.

Még a nagyon erős keretet is még tovább lehet erősíteni: Kylian Mbappé neve volt az első azoknak a futballistáknak a listáján, akiket a Pool szeretne megszerezni. Más kérdés, hogy a PSG csatára csak nagyon sok pénzért lenne megszerezhető, az ilyesfajta átigazolásokat pedig alaposan megnehezíti a koronavírus-járvány okozta gazdasági recesszió.

Amikor Kloppot kérdezték, a menedzser szokványos választ adott: „Nagyon elégedett és boldog vagyok azokkal a fiúkkal, akik jelenleg rendelkezésemre állnak.” Ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy-két csúcsigazolással még tovább erősítsen. (Fleg akkor, ha a remek csatárhármas nem mindegyik tagja marad az Anfield Roadon, Sadio Mané, például, valóban távozik.)

Mbappé nagyon lelkesen beszélt a Liverpoolról a Mirror című lapnak: „Ebben az idényben a Liverpool olyan volt eddig a Premier League-ben, mint egy gép. Úgy tűnhetett a néző számára, hogy könnyedén nyernek, de bármilyen jók is, nyerni sohasem könnyű. De ezt el tudták hitetni, s ez jelzi, milyen jók. Ilyen szintre pedig csak rengeteg munkával, tehetséggel és egy kiváló menedzserrel lehet eljutni.”

A Liverpool nem csak Kylian Mbappé iránt érdeklődik, hanem például a lipcsei Timo Werner is a célkeresztjében van.

John Barnes, a Liverpool nyolcvanas évekbeli legendás csatára egyetért abban, hogy a Liverpoolnak csatárra lesz szüksége, de nem biztos abban, hogy Mbappé a legmegfelelőbb jelölt. Szerintem inkább olyan futballista kellene, aki kivételes csatárerényei mellett a védekezésből is kiveszi a részét, mint például a mostani keretből Roberto Firmino.

A francia világbajnok elsősorban a góllövéshez ért, de ahhoz nagyon. A 2018–2019-es idényben 43 mérkőzésen 39 gólt szerzett, a mostaniban a leállás előtt 33 meccsen 30 gól volt a mérlege.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×