eur:
394.04
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én.MTI/Koszticsák Szilárd
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezt gondolja Rebrov a bajnokság folytatásáról

Szombaton a Ferencváros és a Debreceni VSC találkozójával folytatódik az OTP Bank Liga, a labdarúgó NB I. A zöld-fehérek 2017. április 15. óta nem kaptak ki bajnoki találkozón a Groupama Arénában.

Különleges körülmények között rendezik a találkozót, zárt kapuk mögött. Március 14-én, amikor az utolsó fordulót tartották a bajnokság felfüggesztése előtt, a Fradi ugyancsak pályaválasztóként, a nézők kizárásával fogadta ellenfelét, a Kaposvárt, akkor 5-0-ra nyert. Az elmúlt napokban, amióta felkészülési mérkőzéseket lehet játszani, csak a Groupama Arénában vagy a népligetben fogadta ellenfeleit. Meccsei közül csak a Zalaegerszegi TE ellenit nyerte meg, de Szergej Rebrov vezetőedző elmondta, számára nem az eredmény volt a fontos, szó szerint felkészülésinek vette a felkészülési találkozókat.

„Jó ellenfelekkel találkoztunk, a felkészülés szempontjából valamennyi edzőmérkőzésünk hasznos volt. Ezeken a mérkőzéseken nem az eredmény volt az elsődleges, hanem hogy minden olyan játékelemet begyakoroljunk, amelyet élesben is szeretnénk majd alkalmazni Komoly kihívás vár a csapatra, de az ellenfeleink is szerda-szombat ritmusban fogják lejátszani a hátralévő bajnoki mérkőzéseiket. Számunkra talán némi előnyt jelenthet, hogy az ősszel már átéltünk hasonlót, amikor az Európa Liga csoportkörében szerepeltünk, ám ettől függetlenül nehéz időszak vár ránk” – mondta a klub honlapjának nyilatkozva.

A Debreceni VSC a felfüggesztés előtt öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített, február 29-én 2-0-ra kapott ki a Ferencvárostól a Groupama Arénában. A Loki honlapjának nyilatkozva Vitelki Zoltán mindazonáltal bizakodónak mutatkozott:

„Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a Ferencváros elleni bajnoki! Úgy vélem, jól sikerült a rövid felkészülésünk. Nagyon motivált játékosokat látok magam előtt, bízom benne, a Groupama Arénában olyan eredményt tudunk elérni, amely klubnak, szurkolónak, futballistának és vezetőnek is jó. A labdarúgók maximálisan átérzik, mennyire fontos minden egyes pont.”

Beszélt arról is, hogy zárt kapuk mögött kell játszaniuk: „Ehhez nem lehet hozzászokni, hisz mint minden sport, természetesen a foci sem ugyanolyan szurkolók nélkül. De nem panaszkodunk, hozzá kell szokni, hogy ilyen körülmények között kell majd játszani. Ez a hét a finomításról szólt, igyekeztünk azokra a kiélezett szituációkra kihegyezni a feladatokat, amelyeket a Ferencváros ellen szeretnénk megvalósítani. Éles meccsre számítok, de ha azt az agresszivitást és hozzáállást mutatjuk, melyet a legutóbbi idegenbeli, zöld-fehérek elleni bajnokinkon, illetve ha még magasabb szintű koncentrációval és a hibaszázalékok csökkentésével futballozunk, alkalmasak leszünk rá, hogy pontot tudjunk szerezni akár az FTC ellen is.”

A mérkőzés szombaton 15.55-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×