eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

A női labdarúgásért fogott össze a FIFA és a szakszervezet

A női labdarúgás fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), illetve a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro).

A FIFA közleménye kiemeli, a két szervezet közös célja a női labdarúgás támogatása és erősítése, „különösen a mostani, nehéz időszakban és azt követően”.

„A koronavírus-járvány új kihívásokkal állítja szembe ezt az ágazatot és a játékosokat is, a leghatékonyabban pedig erős, egységes elképzeléssel tudunk megküzdeni ezekkel” – fogalmazott Amanda Vandervort, a FIFPro női részlegének vezetője.

A két szervezet együttműködése többek között a versenyrendszer fejlesztését, a kapacitás-bővítést, a professzionális szemlélet további terjesztését és a technikai előrelépést érinti.

A FIFA 2019 és 2022 között egymilliárd dolláros fejlesztési csomaggal támogatja a női labdarúgást.

Korábban a FIFPro egy tanulmánya kimutatta, a női labdarúgásra egzisztenciális válság várhat a járvány elmúltával, ugyanis sok játékos elveszítheti a megélhetési forrását.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×