eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla
Manuel Neuer német kapus a válogatott edzésén Frankfurtban 2019. november 18-án. Németország Észak-Írország ellen játszik a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében november 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Mégis marad a Bayernnél a csapat egyik kulcsjátékosa

Manuel Neuer, a német nemzeti válogatott és Bayern München első számú kapusa 2023-ig meghosszabbította a klubjával kötött szerződését.

„Az FC Bayern nagyon boldog, hogy Manuel 2023. június 30-ig meghosszabbította szerződését” - mondta az ilyenkor szokásos tónusban a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge. Majd még hozzátette: „Manuel a világ legjobb kapusa és a kapitányunk.”

Neuer 2011-ben csatlakozott a Bayernhez, és azóta részese volt a klub minden nagy sikerének: hét Bundesliga bajnoki cím, négy DFB-kupasiker, négy DFL Szuperkupa, egy UEFA Bajnokok Ligája, egy UEFA Szuperkupa és egy klubvilágbajnoki cím került a dicsőséglistájára.

Négyszer volt az IFFHS-nél a világ legjobb kapusa, négyszer az UEFA-nál Év kapusa, a 2014-es világbajnokságon, mint legjobb kapus, kiérdemelte az Aranykesztyűt.

Noha a 2017–2018-as szezonban sérülései miatt megtört a karrierje, továbbra is a világ egyik legjobb kapusa.

„A koronavírus-járvány miatti leállás heteiben nem akartam döntést hozni, mert senki sem tudta, hogy mikor, mikor és hogyan folytatódik a Bundesliga. Fontos számomra, hogy továbbra is együtt dolgozzam a kapusedzőnkkel, Toni Tapaloviccsal. Most, hogy pont került a hosszabbítás végére, optimizmussal nézek a jövőbe. Nagyon jól érzem magam és otthon vagyok Bajorországban. Az FC Bayern Európa egyik legfontosabb futballklubja” – mondta Neuer.

Szerződéshosszabbítása körül azért volt némi bizonytalanság, mert a Bayern leszerződtette a következő szezontól a 23 éves Alexander Nübelt a Schalke 04-ből. Hansi Flick vezetőedző korábban már megerősítette, hogy ennek ellenére továbbra is Neuer lesz az első számú kapusa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×