eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Vardar Szkopje játékosai, miután győztek a Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében 2019. június 2-án.
Nyitókép: A Vardar Szkopje játékosai, miután győztek a Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében 2019. június 2-án. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)

Megmenekült a Vardar Szkopje

Miután már idén is többször súlyos anyagi problémái támadtak, a jelek szerint újra megmenekült Európa egyik legkiválóbb férfi kézilabda-csapata, a Vardar Szkopje. Erről az origo.hu számolt be, a Handball-Planet híre alapján.

Az elmúlt hat idényben az ellentmondásos megítélésű Szergej Szamszonyenko kezében volt az észak-macedón klub. A rosztovi születésű, dúsgazdag orosz üzletember, 2014-ben lett a Vardar Szkopje elnöke. Irányítása alatt a macedón klub férfi kézilabdacsapata kétszer (2017, 2019) megnyerte a Bajnokok Ligáját, a női kézilabdázók döntőt játszottak a sorozatban, a férfi labdarúgócsapat pedig bajnok lett és 2017 augusztusában első macedón csapatként szerepelt az Európa-liga csoportkörében.

A 2017-2018-as szezont követően Szamszonyenko felhagyott a női kézilabdázók támogatásával, ekkor a csapat amatőr státuszban folytatta tovább. A 2018-2019-es idényt követően egy 2019 áprilisi közleménye szerint felhagyott volna az egész klub finanszírozásával, azonban egy hónappal később bejelentette, hogy bár az elnöki posztot feladja, többségi tulajdonosként továbbra is szerepet vállal a klub életében.

Idén februárban újra bejelentette távozását. Ahogyan az origo.hu emlékeztetett rá: „A játékosok sorra hagyták el a süllyedő hajót. Többek között így sikerült a Veszprémnek megszerezni a jobbszélső Danyiil Siskarjovot a következő szezonra.”

A jelek szerint a régi-új tulajdonos, a SEHA-liga elnöke, Mihajlo Mihajlovszki mentheti meg a klubot, aki Szamszonyenko érkezése előtt már a klub egyik legnagyobb támogatója volt.

A Handball-Planet mecedon sajtóhírekre hivatkozva úgy tudja, hogy a következő idényre az ászok közül az orosz Timur Dibirov és Gleb Kalaras, a horvát Ivan Čupić és a német Christian Dissinger is marad a Vardarnál.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×