eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Edoardo Bauer

Két hónap után talált haza Szalay Balázs elveszett autója

Kalandos útja volt az Opelnek, mire megtette a Doha–Budapest utat.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László autós páros a tereprali világkupa katari versenyén, február 27-én az abszolút nyolcadik helyen ért célba Dohában, majd a csapat berakta a versenyautót és az alkatrészeket egy konténerbe, a konténert pedig utóbb hajóra tették.

A teherhajó elindult Genova irányába, de a kirobbanó koronavírus-járvány miatt sem ott, sem Marseille-ben nem fogadták, végül három héttel ezelőtt Rotterdamban ért partot. Az Opel Grandland X most, több mint két hónap és kalandos utazás után végre hazaért.

"Április 7-én kötött ki a komp, 11-én szóltak nekünk, hogy kipakolták a konténerünket, mehetünk érte. A hollandokkal egyeztettünk, megvoltak a logisztikai papírjaink, az igazolás, hogy ott van az autónk, a német rendőrök ennek ellenére nem engedték át az autóért utazókat a határon, sőt, visszafordították őket, és egy darabon díszkíséretet kaptak, hogy biztosan hazajöjjenek" – mondta Szalay Balázs.

Végül egy logisztikai cég segít, egy targoncával kamionra rakták fel az Opelt, és szerda reggel kilenc órakor érkezett meg a műhelybe. Most új külsőt kap, és elkezdjük rajta a tervezett átalakításokat is, hogy felkészüljenek a Marokkó-ralira, amely valószínűleg a legközelebbi sivatagi világkupa-verseny lesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×