eur:
390.62
usd:
368.87
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nyitókép: Edoardo Bauer

Két hónap után talált haza Szalay Balázs elveszett autója

Kalandos útja volt az Opelnek, mire megtette a Doha–Budapest utat.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László autós páros a tereprali világkupa katari versenyén, február 27-én az abszolút nyolcadik helyen ért célba Dohában, majd a csapat berakta a versenyautót és az alkatrészeket egy konténerbe, a konténert pedig utóbb hajóra tették.

A teherhajó elindult Genova irányába, de a kirobbanó koronavírus-járvány miatt sem ott, sem Marseille-ben nem fogadták, végül három héttel ezelőtt Rotterdamban ért partot. Az Opel Grandland X most, több mint két hónap és kalandos utazás után végre hazaért.

"Április 7-én kötött ki a komp, 11-én szóltak nekünk, hogy kipakolták a konténerünket, mehetünk érte. A hollandokkal egyeztettünk, megvoltak a logisztikai papírjaink, az igazolás, hogy ott van az autónk, a német rendőrök ennek ellenére nem engedték át az autóért utazókat a határon, sőt, visszafordították őket, és egy darabon díszkíséretet kaptak, hogy biztosan hazajöjjenek" – mondta Szalay Balázs.

Végül egy logisztikai cég segít, egy targoncával kamionra rakták fel az Opelt, és szerda reggel kilenc órakor érkezett meg a műhelybe. Most új külsőt kap, és elkezdjük rajta a tervezett átalakításokat is, hogy felkészüljenek a Marokkó-ralira, amely valószínűleg a legközelebbi sivatagi világkupa-verseny lesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Borongós volt a hangulat hétfőn a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon részben a nehézségeket jelző német Ifo-index miatt, amire az euró tovább süllyedt, majd délután az EKB-elnök szavaira újabb ütést kapott az euró és féléves mélypontra bukott a dollárral szemben. Idehaza a forint folytatta a vesszőfutását, amelyet a költségvetési deficit megemelése és az EU-pénzek folyósítása körüli piaci aggodalmak táplálnak, és az euró napközben háromszor is 392-ig ugrott, majd rendre visszapattant. A dollár lendülete miatt vele szemben féléves mélypontra bukott a forint 370-es árfolyamszint mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×