eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk
Barcelona, 2014. május 17.A barcelonai Camp Nou stadion lelátója a Barcelona - Atlético Madrid spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2014. május 17-i mérkőzése előtt. (MTI/EPA/Alberto Estevez)
Nyitókép: Alberto Estevez

Ilyen sem volt még: eladó a Camp Nou névhasználati joga

Az FC Barcelona igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági hátrányos enyhítésére hozzájárul a stadion, a Camp Nou névhasználatának eladásához a 2020–2021-es idénytől kezdődően.

Mint ismeretes, korábban a Barcelona soha nem engedte át egyetlen támogatónak sem a stadionja névhasználati jogát.

Az erre vonatkozó közlemény megerősíti: „Az igazgatótanács jóváhagyta a 2020–2021-es szezonra a Camp Nou névhasználati jogának átruházását a Fundació Barçának, hogy az így kapott összegből támogassák a koronavírus leküzdésére irányuló kutatási projekteket, amelyeket Katalóniában vagy a világ többi részén hajtanak végre.”

A közlemény hangsúlyozza, hogy egy átmeneti megoldásról van szó, amely ellenben figyelemmel van egy különleges helyzetre, amelyet az emberiségnek most meg kell élnie. A cél, hogy mindenki mindent megtegyen azért, hogy enyhítse egy globális világjárvány következményeit, amelyek megbénították a bolygót.”

Mint a közleményből kiderül,

a bevételt olyan kutatások finanszírozására szánják, amelyek fontos segítséget nyújthatnak a koronavírus elleni küzdelemben.

A klub már eddig is aktívan tevékenykedett a koronavírus-válság hatásainak enyhítése érdekében. Támogatja az egészségügyben felhasználható eszközök behozatalát, éppen úgy, mint, az oktatást. A férfi és női csapatának játékosai egyaránt felkeresnek a kórházakban beteg gyerekeket.

A névhasználati jogot megkapó támogatót egy Jordi Cardoner, a Barcelona első alelnöke és egyben a Barça Alapítvány alapítója által elnökölt bizottság választja ki. Ez a testület határozza meg a pályázati feltételeket is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×