eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk
Felhúzzák a japán zászlót az olimpiai zászló mellé az olimpiai láng átadási ünnepségén Athénban 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt nézők és delegációk részvétele nélkül megrendezett eseményen a tokiói nyári játékok szervezőbizottságának képviseletében Imoto Naoko japán úszó vette át az olimpiai lángot. Az ötkarikás játékok jelképét azok a japán szervezők viszik el Távol-Keletre, akik már múlt héten megérkeztek Európába. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/AP/AFP POOL/Aris Messinis

Elhalasztott olimpia: nincs B terv

Az idén nyárról jövő július-augusztusra halasztott tokiói nyári olimpia szervezőinek nincs B tervük arra az esetre, ha a koronavírus-járvány miatt mégsem lehetne 2021-ben megrendezni a játékokat a japán fővárosban.

Takaja Masa, a szervezőbizottság szóvivője egy keddi telefonos konferencián hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy jövőre, július 23-án a hivatalos megnyitóval elkezdődjön Tokióban az olimpia, a paralimpia pedig augusztus 24-én elindulhasson. Emlékeztetett arra, hogy az új dátumokat márciusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán kormány is jóváhagyta, ezért azóta csak arra koncentrálnak, hogy ezek a kezdési időpontok tarthatók legyenek.

"Ennek az új célnak az elérésén dolgozunk és nincs B tervünk" - jelentette ki Takaja.

Japánban eddig 7700-an fertőződtek meg az új koronavírussal, ezért felvetődött a kérdés, hogy 15 hónap múlva meg lehet-e rendezni ott az olimpiát.

A tokiói játékok eredetileg az idén július 24-től augusztus 9-ig tartott volna, de a világjárvány miatt majdnem pontosan egy évvel elhalasztották.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×