eur:
393.85
usd:
368.51
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A spanyol Rafael Nadal érkezik a wimbledoni teniszbajnokságot megelőző edzések egyikére Londonban 2019. június 28-án. A bajnokság július 1-jén kezdődik.
Nyitókép: MTI/EPA/KEYSTONE/Peter Klaunzer

Történelmi döntés készül Wimbledonban

Hivatalosan szerdán születik döntés az idei tornáról, de már kiszivárgott, mi lesz a következő lépés.

A német teniszszövetség alelnöke szerint elmarad az idei wimbledoni torna. A versenyt szervező All England Club szerdán tart rendkívüli ülést, hogy döntsön az elvileg június 29-én kezdődő hagyományos teniszviadal sorsáról, de Dirk Hordorrf már végleges álláspontról beszélt egy interjúban.

Az All England Club a múlt héten még közleményében úgy fogalmazott, hogy mérlegeli a várható forgatókönyveket, és ezek között szerepel az elhalasztás és a verseny törlése is. Hordorff azonban, aki tagja a férfiak (ATP) és a nők (WTA) versenyprogramját szervező testületeknek, a német Sky Sportsnak azt mondta, a megfelelő döntések már megszülettek, és Wimbledon sem léphet mást a jelenlegi helyzetben.

"Teljesen irreális, hogy a jelenlegi utazási korlátozások mellett nemzetközi tenisztornát rendezzenek, amely külföldiek százezreit vonzza" – mondta a német alelnök. A CNN azonban hiába kért megerősítést Wimbledonból, egyelőre a múlt heti közlemény a hivatalos álláspont.

Ha valóban elmarad a wimbledoni verseny, akkor ez lesz az első ilyen alkalom a második világháború óta. Korábban a másik nyár eleji Grand Slam-tornát, a Roland Garrost szeptemberre halasztották, és egyelőre leállították a teljes profi versenysorozatot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×