eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Májusban térne vissza az olasz bajnokság

Az olasz futball már az újrakezdést tervezi – de az időpontról és a hogyanról megoszlanak a vélemények.

Mindig érdemes figyelni a játékos-szakszervezet elnökének, Damiano Tommasinak (a korábbi válogatott középpályás) a véleményére. Azt mondja, elképzelhető, hogy májusban újraindulhat a Serie A, de ehhez nyilvánvalóan az is kellene, hogy április közepére, esetleg végére annyira normalizálódjon a helyzet a koronavírus-járvány után, hogy újra edzéseket lehessen tartani. Tommasi ugyanakkor úgy véli, szinte biztosra vehető, hogy a FIGC, az Olasz Labdarúgó-szövetség nem tudja újraindítani a bajnokságot a mostani felfüggesztés határnapján, április első hétvégéjén.

Tommasi figyelmeztetett arra, hogy nem „csupán” a játékosok egészségi állapotáról van szó,

a Juventus alkalmazottjai közül egyelőre százan vannak karanténban.

A FIGC máris elhalasztotta a március 23-ra tervezett tanácskozását, ezen döntöttek volna az április 3. utáni menetrendről. Ám egyelőre nem látható előre, mikor normalizálódik a helyzet.

Ugyanakkor az olasz futballnak kész stratégiája van az idény megmentésére. A Serie A húsz klubjának képviselői vasárnap

május kilencedikét jelölték meg a bajnokság újraindulásának lehetséges napjaként,

július közepén zárnák a bajnokságot. Mindennek egyik feltétele kedden elhárult, elhalasztották az Európa-bajnokságot. A La Repubblica nemrégiben arról írt, hogy a hátralévő fordulók kilenc hétvégén és három hétközi napon lejátszhatók, így az idény, tekintettel a klubok nemzetközi kupakötelezettségeire is, június végére vagy július közepére befejezhető. Azoknak a játékosoknak, akiknek június 30-ig tart a kölcsönszerződése, vagy akiknek akkor lejárna a szerződése, a kontraktus automatikusan meghosszabbítódna a 2019-2020-as idény végéig.

Érdekes véleményt fogalmazott meg az AC Milan argentin játékosa, Lucas Biglia, aki úgy véli, az olaszok alulértékelték a bajt, nem vették elég komolyan a koronavírust. Szerinte azért szabadulhatott el a járvány, mert – amellett, hogy nem ismerték fel időben a baj nagyságrendjét –, az emberek nem voltak elég fegyelmezettek, nem követték a szabályokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×