eur:
392.94
usd:
366.85
bux:
66164.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Vámos Márton a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Zárt kapuk: a vízilabda-szövetség is megtette a maga óvintézkedéseit

Minden játékos lázát meg kell mérni a meccs előtt, ha bárki lázas, nincs meccs. Nézők nem mehetnek be a meccsekre.

A kormány veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt. A kabinet minden olyan eseményt betiltott, amelyre zárt térben 100, nyitott térben pedig legalább 500 ember részvételével került volna sor.

Ez alapján a Magyar Vízilabda Szövetség Ügyvezetői Testülete a következő intézkedések megtétele mellett döntött:

  • valamennyi felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzése zárt kapus megrendezését rendeli el
  • a mérkőzést megelőző bemelegítés előtt a pályaválasztó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember által valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek kötelező dokumentálása az ellenőri jelentésben kell, hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látni aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg
  • külföldi ellenfelek, edzéspartnerek fogadása NNK által kockázatosként regisztrált országból ellenjavallt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Heves tüntetésekhez vezetett Örményországban, hogy az ország vezetése úgy döntött, négy falut visszaad a szomszédos Azerbajdzsánnak, melyeket még a két ország között a Szovjetunió felbomlása idején kitört első hegyi-karabahi háborúban szállt meg. Jereván békeszerződésre törekszik a nála katonailag sokkal erősebb Azerbajdzsánnal, ennek érdekében megkezdték a határok pontos kijelölését. A béketörekvések ellenére a retorika sokszor még mindig háborús, az örmény lakosság pedig egyre jobban tart attól, hogy a szomszédos ország támadást indíthat ellenük. Az orosz békefenntartók eközben kivonultak Hegyi-Karabahból, így most már csak Azerbajdzsánon és Örményországon múlik, mihez kezdenek egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×